Třetí bodová ztráta v řadě. Viktoriánům se teď nedaří podle vlastních představ, v 10. kole FORTUNA:LIGY prohráli na domácí půdě s Karvinou 0:1. Po zápase tak jen těžko hledali slova Jan Kovařík a trenér Adrian Guža.

Jak si Adrian Guža vysvětloval nepovedený výkon? „První poločas byl z naší strany pomalý. Věci jsme řešili nepřipraveně a zbrkle, případně dotykem navíc. Pak jsme inkasovali ze standardní situace. Ve druhé části se to zlepšilo, ale už nám nebylo souzeno dát gól,“ nepotěšilo ho.

„Dali víc gólů než my. Teď nám to tam nepadá ani ze střeleckých příležitostí, které si vytvoříme. Nějaké dobré šance máme, ale netrefujeme branku a v tom je ten hlavní problém. V posledních 30 metrech ofenzivy...“ doplnil slova slovenského kouče Jan Kovařík.

Viktoria tři zápasy v řadě nevstřelila gól. „Je to o takovém neklidu ve finální třetině hřiště. Dostaneme se tam hodněkrát, ale řešení je zbrklé, třikrát jsme navíc trefili sami sebe. Kluci chtějí, ale odráží se to do opačných prostorů. Je to pro nás prostě velké zklamání,“ litoval trenér týmu.

„Možná musíme být hladovější po gólech a při centrech zvětšit počet hráčů ve vápně, abychom měli větší šanci, že to zasáhne našeho útočníka, střeďáka nebo kohokoli, kdo tam dobíhá. Musíme věřit, že to zlomíme. Kvalitu na to máme, ale teď to neprokazujeme,“ řekl ke střeleckému trápení „Kovi“.

Celý tým si uvědomuje, že nemůže hrát jako s Karvinou a v minulých dvou utkáních. „Určitě je zklamání doma prohrát s kýmkoli,“ ví levonohý záložník. „Musíme našim fanouškům dělat radost, ne tak jako v posledních třech zápasech,“ dodává jasně Adrian Guža.

„Ambice máme jiné, obzvl᚝ v domácích zápasech. Prohrát doma je komplikace, o to důležitější bude sbírat body venku, abychom to mohli napravit. Potřebujeme se co nejdříve dostat z této situace zpět na vítěznou vlnu,“ přeje si kouč Viktorie Plzeň.

Fotogalerie