Výborný vstup do nadstavbové části o titul. Viktoriáni si v prvním kole poradili na domácí půdě se Slováckem 3:1, když kromě dvougólového Jeana-Davida Beauguela podal famózní výkon v bráně Jindřich Staněk. Gólman Viktorie následně utkání zhodnotil společně s trenérem Michalem Bílkem.

„Zasloužili bychom si oba být vyhlášeni za hráče utkání,“ říká s úsměvem Jindřich Staněk ke svému a Bogyho výkonu. „Celkové pojetí naší hry se mi líbilo. Sice Slovácko mělo nějaké šance, ale my jsme dali tři góly a vyhráli, takže super,“ doplňuje se.

„Byl to těžký zápas, protože jsme věděli, že Slovácko hraje dobře. Dali jsme brzy branku a potom se soupeř dostal do několika šancí. Během utkání nás několikrát podržel Jindřich Staněk, který podal výborný výkon,“ chválí svého svěřence Michal Bílek.

„V takových momentech se ukazuje velikost gólmana, protože do dnešního zápasu jsme velmi dobře bránili, ale dnes měl soupeř určitě tři tutové šance. Jindra podal skvělý výkon. Podržel nás v momentech, kdy Slovácko hrálo dobře,“ uvědomuje si trenér FCVP.

Jaký zákrok byl pro Jindřicha Staňka nejt잚í? „Asi ten poslední za stavu 2:1 pro nás. Rozplácl jsem se, zpevnil ruku a naštěstí mi to vyšlo,“ přiznává hvězda zápasu. Vyznamenal se ale například také v šanci jedna na jednoho proti Václavu Jurečkovi. „Chtěl jsem pokrýt co nejvíc prostoru. Možná to šlo ještě trochu lépe vyřešit pozičně, ale měl jsem i trochu štěstí, že mi trefil nohu. Snažil jsem se co nejvíc roztáhnout a vyšlo to,“ vysvětluje brankář chytající s číslem 36.

Na to, že jde ve Skupině o titul o hodně, se hrál velmi ofenzivní fotbal, a ne žádná taktická bitva. „Hrajeme o tu nejvyšší příčku. Slovácko je extrémně kvalitní mužstvo, to jsme poznali. Všechny zápasy v nadstavbě budou velmi těžké a vrcholem sezony. Každý víkend musíme hrát tak, jako kdyby to byl sedmý duel v play off v hokeji,“ uzavírá Jindra Staněk.

Fotogalerie