Viktoriáni úspěšně dorazili do Kišiněva, kde je již zítra čeká úvodní duel třetího předkola Ligy mistrů. Soupeřem jim v jejich cestě do nejprestižnější soutěže bude moldavský mistr Šeriff Tiraspol. Viktoriáni absolvovali předzápasový trénink přímo na stadionu Zimbru v Kišiněve, kde proběhla také tisková konference. Jaký zápas očekávají LukᚠKalvach a trenér Michal Bílek?

„Jsme natěšení na zápas, nemyslím si, že by tady byl úplně favorit. Věřím, že máme kvalitu to zvládnout. I když samozřejmě soupeř je velice silný. Musíme se připravit tak, abychom podali co nejlepší výkon a udělali si dobrý výsledek do odvety,“ uvědomuje si před zápasem LukᚠKalvach.

„Šeriff měl v minulé sezoně velmi dobré výsledky, teď udělal velké změny a tvoří nový tým. Je velice silný, ze čtyř zápasů v evropské kvalifikaci nedostal branku, velmi dobře brání. Jde o technické mužstvo, kde hráči dobře ovládají balon, jsou silní v obcházení jeden na jednoho,“ prozrazuje trenér viktoriánů Michal Bílek.

„Mají dobré individuality, na to si musíme dát pozor. Určitě budeme muset hrát zodpovědně a poctivě zezadu, tak jak jsme hráli předkolo předtím. Chceme je potrápit i dopředu. Myslím, že tam budou mít místa, kde bychom se mohli prosadit,“ říká středopolař FCVP.

A s čím půjde do zápasu zkušený kouč? „Maribor se soustředil vyloženě na defenzivu, obranu soupeře skoro neprověřil. Musí být pozorná naše defenziva, ale chceme hrát také aktivně dopředu, vytvářet si situace a dostávat se do zakončení. Chceme uhrát dobrý výsledek pro odvetu, půjdeme do zápasu s tím, že chceme vyhrát,“ sdělil Michal Bílek.

„Nejsem ještě stoprocentně rozhodnutý, v jakém složení nastoupíme. Jsou tam dva otazníky, uvidíme po dnešním tréninku, možná až zítra ráno. Jsem rád, že kádr je široký a máme z čeho vybírat. Uvidíme, jak budou hráči vypadat, někteří mají malinké zdravotní problémy, pak se rozhodneme,“ pokračuje kouč. 

„Co jsme viděli, jedná se opravdu o velmi kvalitní a nepříjemný tým. Ve všech aspektech mají vysokou kvalitu, my musíme hrát stejně jako ve dvou předchozích zápasech proti Helsinkám, hlavně jako v tom druhém. To znamená zodpovědná defenziva.  Po křídlech mají obrovskou rychlost, z Nizozemska jim přišel střední útočník s velmi dobrou levou nohou. Musíme hrát zase kompaktně, zodpovědně, poctivě. Jedině tak máme šanci na dobrý výsledek,“ uzavírá Bílek.

Fotogalerie