Francouzský útočník Jean-David Beauguel je ve formě! Vstřelil už svůj devátý ligový gól v sezoně a opět rozhodl zápas. On a trenér Adrian Guža pak duel se Sigmou Olomouc zhodnotili v pozápasových rozhovorech.

„Jsem velmi šastný za tým,“ zářil Jean-David Beauguel. „Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého a že před zápasem na Spartě bude důležité doma získat tři body. Potvrdili jsme formu z posledních utkání, kdy jsme trpělivější, využíváme šance a soustředíme se na to, že soupeř se může postupně unavit a tím my získáme více prostoru. Hráli jsme trpělivě a mohli jsme přidat i další góly, ale důležité je, že jsme dnes vyhráli,“ doplnil.

Gól v 57. minutě vstřelil po autovém vhazování, kdy se skvěle obtočil okolo obránce a následně propálil Aleše Mandouse. „Bylo to spontánní. Zpracovat si míč nebylo jednoduché, ale prostě jsem spoléhal při prvním dotyku na nějaký instinkt útočníka a vyšlo to. Jsem šastný,“ řekl ke gólu, který oslavil tanečkem. „Poprosil mě o to kamarád z Marseille, takže to bylo pro něj,“ smál se.

V lize se tuto sezonu prosadil již podeváté! „Cítím se velice dobře. V zimě mi pomohla dovolená ve Francii, vyčistil jsem hlavu a získal motivaci. Vím, co dělat, abych pomohl týmu. Teď jsem si dal výzvu, abych vyhrál krále střelců. Ale hlavně chci pomáhat týmu,“ ubezpečuje. Na nejlepšího střelce soutěže mu v tuto chvíli chybí dva góly. Držíme palce, Bogy!

Adrian Guža: Sebevědomí znásobují výhry

„Je to cenné vítězství po bojovném a týmovém výkonu. Měli jsme slušnou kompaktnost podpořenou tím, že jsme si vytvořili množství šancí. Jednu jsme proměnili, za to jsme rádi. Věřím, že i taková vítězství nám pomůžou být v dalších dnech ještě silnější. Výhry si vážíme,“ řekl k vítěznému duelu s Olomoucí trenér Adrian Guža.

Jde o druhou ligovou výhru v řadě tím nejtěsnějším možným výsledkem. „Pro nás je podstatné naučit se vyhrávat zápasy i takovým způsobem. Liga je dlouhá. Učíme se, aby hráči drželi plán a pokud se jim nepodaří brzy vstřelit gól, je cenné, že mužstvo umí správně reagovat. Sebevědomí nejvíce znásobují výhry a chlapci se přesvědčili, že když pracují a neuhýbají z plánu, tak mají na to, aby zápas rozhodli,“ věděl slovenský kouč.

Tři body vystřelil stejně jako minulý týden Jean-David Beauguel. „Odvedl velké penzum práce, což mužstvo potřebovalo. Pro útočníka je důležité, že je gólový. Je to fajn, ale pokorně všichni makáme dál, protože je vidět, že se zápasy lámou na drobnostech. Je super, že jsme ho dokázali zlomit na svoji stranu,“ potěšilo Adriana Gužu.

Fotogalerie