Další nesmírně atraktivní ligový duel je za rohem, viktoriány již v sobotu čeká zápas na Letné proti pražské Spartě. Co před vypjatým utkáním očekávají kapitán tomu Roman Hubník a záložník TomᚠHořava?

Pražané na jaře vyhráli všechny čtyři zápasy, což si viktoriáni moc dobře uvědomují. „Pro ně je plus, že si zvyšují sebevědomí. Ale i my za sebou máme dobré výsledky, nicméně myslím si, že tyto zápasy nejsou tolik o aktuální formě, ale spíše o přístupu,“ tuší Hořava. „Hrajeme venku, čekám těžký zápas. Sparta je ve výsledkové pohodě, i když herně jí to třeba ještě tolik nesedí... My ovšem víme, že na Spartě se nám v poslední době dařilo, takže věřím, že si odvezeme body,“ dodává Hubník.

Na další šlágr se Plzeňané těší. „Tato utkání bývají zajímavá jak pro fanoušky, tak i pro nás. Bývají hodně o bojovnosti a agresivitě, také rozhoduje, kdo co přidá navíc z fotbalovosti. Musíme k těmto důležitým věcem přidat vždy něco navíc,“ podotýká TomᚠHořava. „Proti Slavii i Jablonci jsme zápasy zvládli s nulou, což je důležité. Dokazuje to, že celé mužstvo dobře bránilo. Musíme sice zapracovat na ofenzivě, ale na kvalitní defenzivě se dá stavět,“ věří kapitán týmu.

Z posledních devíti vzájemných zápasů zvítězila Sparta pouze v jednom případě. „Od doby, co jsem tu, se nám proti nim daří. Doufám, že na to navážeme,“ přeje si záložník s číslem 7 na zádech, který si vybavil například následující duely: „Zápas, kdy Václav Procházka dostal červenou kartu a v deseti jsme dokázali vyhrát, byl skvělý. Ale pamatuji si třeba také vítězství 3:0 na Spartě, kdy Krmi dával dva góly a přiblížil nás titulu. Bývají mezi námi hodně zajímavé zápasy.“

Co může v sobotu rozhodovat? „Standardka, jedna chyba, jeden gól...“ zamýšlí se Hubník. „Je třeba dobře bránit a když se dostanete do šancí, tak je využít. Musí tam být i souhra okolností, náhod, štěstí, ale když k tomu přistoupíme zodpovědně a podáme týmový výkon, mohli bychom uspět,“ burcuje opora zadních řad.

Poprvé na jaře měli červenomodří mezi zápasy více volna. „Spousta kluků se dává do kupy, najíždíme na klasický týdenní režim, což nám může vyhovovat. Únor byl hodně náročný, bez jediného dne volna. Teď jsme si trochu oddychli fyzicky i psychicky a připravujeme se na zápas se Spartou, trénujeme však naplno,“ popisuje Hubník. „Většinou je lepší mít větší zápasovou zátěž. Když není, tak se o to více trénuje,“ doplňuje Hořava.