Španělské soustředění se pomalu chýlí ke konci. V pátek generálka s norským mistrem, v sobotu zabalit kufry a nabrat směr Plzeň. O tom všem a dalších věcech jsme si povídali s kapitánem týmu Lukášem Hejdou v rozhovoru pro klubový web.

Lukáši, je znát, že jarní sezona začíná již za týden?

Ano, je vidět, že se to blíží. I tréninky už k tomu směřují. Z týmu už to cítím, ladíme, směřujeme vše k prvnímu zápasu s Hradcem, který chceme zvládnout vítězně a získat první tři jarní body do tabulky.

Ty bohužel kvůli kartám nemůžeš v prvním kole nastoupit, mění se pro tebe něco?

Chystám se úplně stejně, vůbec nejde jakkoli polevit. Pořád je to příprava. Sice není ideální, že nemohu nastoupit, ale já musím být pořád maximálně nachystaný a koncentrovaný.

V zimě nás posílila hned čtveřice hráčů. Cítíš z týmu hlad po úspěchu?

Hladoví jsme! Je tu dobrá parta, dobrá kabina. Cítím, že máme sílu a půjdeme do toho společně.

Jakou očekávᚠpáteční generálku s Molde?

Generálky jsou těžké, člověk úplně nemá tak nastudovaného soupeře. Určitě to bude tuhý boj, očekávám fyzicky náročný zápas, i trenéři nás v tomto duchu připravují. Musíme do toho jít zase naplno jako v každém jiném zápase. Ale na to jsme zvyklí, podcenit nejde vůbec nic. V tréninku i v zápase jsme nastavení na to, že musíme jet naplno. To je jediná správná cesta.

A pak následuje návrat domů, kde je o dost chladněji než v Benidormu. Jak tento přechod zvládáš?

Je to tak každý rok, co jezdíme na soustředění. Nemám to úplně rád, ale už s tím mám zkušenosti a musíme se s tím poprat. Ale v první fázi to samozřejmě není úplně jednoduché.

Ty jsi zažil spousty soustředění, je nyní něco jinak než v minulosti?

Je to podobné. Ve Viktorce je vždycky skvělá parta, držíme pokupě. Když je volno, společně se domluvíme, jedeme se podívat dolů k moři, posedíme na kafi. Tahle tradice je tady dlouhodobě a je to fajn.

Jak ty osobně nejraději vyplňuješ volný čas mezi tréninky?

Nejraději mám Netflix, seriály a filmy. A teď s Kalvim, který je se mnou na pokoji, jedeme křížovky. Máme jich takovou velkou knihu a tomu věnujeme spoustu času. (směje se)

A jaký seriál u vás na pokoji frčí?

Dokoukali jsme Alfa samce, to bylo trochu divočejší. Teď jedu pokračování Wallhally, tématika Vikingů, to mě baví.

Prý mᚠrád reality show Survivor…

Odmala jsem toho fanouškem.

Spoluhráči si tě dobírají, že prý to jednou chceš sám vyzkoušet.

Chystám se na to! Mám sen to jednou po kariéře vyzkoušet. Určitě se přihlásím a když se probojuju, určitě do toho půjdu. Manželka mi sice říká, že vydržím maximálně tři nebo čtyři dny, ale přesto do toho půjdu.

Proč jen čtyři dny?

Protože prý hodně jím a jsem na jídlo zvyklý. Ale já se umím zakousnout a vydržet to. Stejně jako na hřišti. Tohle je výzva!

Podle informací z Plzně je mezi fanoušky obrovský zájem o balíčky vstupenek v rámci akce Zahřejem se na Viktorce. Co tomu jako kapitán říkáš?

Těší mě to a ujišuje v tom, že máme skvělé fanoušky, kteří na nás rádi chodí a dělají na stadionu skvělou atmosféru. Jestli bude první zápas za týden vyprodán, tak to opravdu klobouk dolů. A moc se jako tým těšíme!