Los play-off Ligy mistrů nám nadělil možné soupeře! V případě postupu přes Šeriff Tiraspol se jím stane vítěz duelu třetího předkola nejprestižnější klubové soutěže mezi ázerbájdžánským mistrem FK Karabach a maďarským šampionem Ferencvárosem. První utkání odehrajeme na hřišti soupeře, rozhodující odvetný duel tedy bude hostit plzeňská Doosan Arena.

První utkání mezi oběma celky se odehraje již ve středu 3. srpna od 19 hodin na stadionu Azersun Arena v Baku. O vítězi poté bude jasno po odvetě, která proběhne ve stejný den jako domácí duel Viktorie s Tiraspolem v úterý 9. srpna, a to přesně od 21 hodin. Vstupenky na očekávaný duel s moldavským šampionem jsou stále v prodeji.

Toto jsou naši možní soupeři:

FK Karabach / Ferencváros TC

FK Karabach sídlící v hlavním městě Ázerbájdžánu Baku byl založen v roce 1987 a v roce 1992 se stal zakládajícím členem ázerbájdžánské Premier League. Spolu s Neftçi je Karabach jedním ze dvou ázerbájdžánských týmů, které se zúčastnily všech dosavadních ročníků nejvyšší soutěže.

Dlouhé čekání na titul klubu skončilo v roce 2014 klub, kdy vybojoval prvenství po jednadvaceti letech. V sezoně 2014/2015 byl Karabach teprve druhým ázerbájdžánským týmem, který se probojoval do skupinové fáze evropských pohárů, když oslavil postup do Evropské ligy UEFA. Tento úspěch na evropské scéně vylepšili o tři sezony později, když se stali účastníky prestižní Ligy mistrů. V počtu odehraných evropských zápasů naprosto dominují domácí scéně.

Ferencváros TC sídlí jako ma´darský mistr ve stejnojmenné budapešské čtvrti. Klub s bohatou historií byl založen již v roce 1899 Ferencem Springerem a skupinou místních obyvatel tamní čtvrti. Do historie se zelenobílí mezinárodně zapsali díky prvenství ve Veletržním poháru v sezoně 1964–1965, kdy ve finále porazili v Turíně Juventus 1:0. Ferencváros se ve stejné soutěži dostal do finále také v roce 1968, kdy prohrál s Leeds United, a také bojoval ve finále v Poháru vítězů evropských pohárů, kde v soutěžním ročníku 1974–1975 prohrál s Dynamem Kyjev.

Klub působí kromě fotbalu, díky kterému je nejznámější, také v celé řadě dalších sportů - od curlingu až po plavání. Klubovými barvami jsou zelená a bílá a maskotem klubu je zelený orel, který reprezentuje další z přezdívek - Zelení orli. V sezoně 1995–1996 se Ferencváros jako první maďarský klub kvalifikoval do Ligy mistrů. Od té doby se klub zúčastnil také skupinových fází Poháru UEFA 2004–2005, Evropské ligy 2019–2020, Ligy mistrů 2020–2021 a Evropské ligy 2021–2022.