V sobotu 2. dubna odehraje FC Viktoria Plzeň další utkání v rámci Synot ligy. Prvním soupeřem po reprezentační přestávce bude pro Západočechy v Doosan Areně Vysočina Jihlava. Zápas začíná ve 20:15.

„Po návratu z reprezentace jsme najeli na klasický předzápasový režim a budeme ladit taktické věci směrem k Jihlavě. Vysočina nás umí potrápit a nečeká nás nic snadného. Viděl jsem několik jejich zápasů a dělají na mě dojem, že jim venkovní zápasy sedí více než doma. Je to organizované, disciplinované mužstvo, které umí i zakombinovat, má dobrou přechodovou fázi do útoku a jejich brejky jsou nebezpečné. Snaží se hrát svůj fotbal. Nemají co ztratit a nedají nám nic zadarmo. My se ale dobře připravíme a s pomocí snad zaplněné Doosan Areny to utkání zvládneme,“ říká hlavní trenér Karel Krejčí.

Kromě několika hráčů si plnil reprezentační povinnosti právě i hlavní kouč Viktorie, který působí jako asistent trenéra Pavla Vrby u českého národního týmu. „Jako vždy jsme i tentokrát před mým odjezdem vypracovali s ostatními trenéry tréninkový plán a během přestávky jsem byl s kolegy v podstatě v každodenním kontaktu. Přehled o kádru v Plzni jsem tedy měl a myslím, že během té pauzy se tady udělal velký kus práce. Věřím tomu, že kluci dobře potrénovali a dobyli baterky. Čeká nás náročný závěr ligy,“ doplňuje Krejčí.

Viktoria v Synot lize vyhrála už jedenáct zápasů v řadě a na vítěznou šňůru bude chtít prodloužit. „Kluci vypadají na tréninku velice dobře a byl bych moc rád, kdyby si tu pohodu a chu převedli i do sobotního zápasu. Je potřeba potvrdit body z Liberce a pokusíme se udržet na vítězné vlně co nejdéle,“ zamýšlí se trenér.

Synot liga se pomalu, ale jistě blíží do svého finále. Viktoriáni mají před sebou posledních osm zápasů. „Všichni si uvědomujeme, že ve hře je stále ještě hodně bodů. Kluci si ale uvědomují, že začíná finální část sezony a třeba v Liberci jsem viděl strašně důležité vlastnosti týmu, jakou jsou soudržnost, bojovnost a velká chu vítězit. Věřím, že v tom budou pokračovat,“ uzavírá Karel Krejčí.