Trenér žáků U15 Martin Vísner po vítězství na Memoriálu Josefa Žaloudka.

Jaké jsou Vaše bezprostřední pocity po vítězství na turnaji?

Jsou samozřejmě příjemné, protože to není jen vítězství nad Spartou v posledním zápase, ale také v celém turnaji. Ty pocity jsou samozřejmě velmi příjemné.

Ze sedmi zápasů si odnášíte sedm vítězství, co na to říkáte?

V podstatě to potvrzuje to, že ty tři tréninky, které jsme tomu věnovali, tak jejich přístup se přenesl do turnaje. Je to odraz jejich pracovitosti, nasazení, vůle a emoce, kterou museli prokázat v tom posledním zápase.

Za celý turnaj jste obdrželi pouhé tři branky, ukazuje to dobrou defenzivní činnost týmu?

Ukazuje to, že kluci dokážou dobře napadat, dobře řešit osobní souboje a dobře hrát při zisku míče. To znamená, že to je výsledek všech hráčů, nejen obránců, ale podílí se na tom i gólmani, kteří nás podrželi v klíčových okamžicích a všichni hráči, protože tam nechali kus srdce.

Nejlepšími střelci týmu byli se šesti brankami Chumlen, Mašek a Kovařík, je pozitivní, že máte tolik gólových hráčů?

Jednoznačně to je pro nás výhoda. Myslím, že gól mohl dát kdokoliv, protože ta individuální kvalita kluků je vysoká, což prokazovali ve všech zápasech.

V posledním zápase se Spartou jste ještě půl minuty před koncem prohrávali a následně jste předvedli fantastický obrat…

Já se snažil zachovat pořád klid, spíš jsem nabádal kluky, aby si to trpělivě připravili, protože vím, co v nich je, a že jsou schopni to otočit. To se povedlo. To, že to bylo v poslední minutě, o to je to vlastně krásnější a je to takový emoční vrchol, když jsme tím i zakončili celý turnaj.