V pondělí dopoledne proběhl los osmifinále MOL Cupu, do kterého se Viktoria Plzeň dostala díky vítězství 7:0 nad Přepeřemi. Dalším soupeřem trenéra Adriana Gužy v této soutěži bude druholigový Hradec Králové. Hrát se bude na Malšovickém stadionu.

Aktuální lídr FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY začal cestu MOL Cupem již v srpnu, kdy v 1. kole vyhrál 6:0 na hřišti Náchoda. Posléze kontumačně postoupil přes Březovou, ve 3. kole pak porazil prvoligovou Příbram 2:1 v prodloužení.

S Hradcem se Plzeňané utkali v osmifinále již třikrát – pokaždé se z úspěchu radovali Západočeši. V ročníku 1979/1980 uspěli po brankách Baráta a Paličky 2:0. Na další souboj došlo v sezoně 2012/2013, nejprve vyhrál doma Hradec 2:1, když se za Plzeň trefil Jakub Hora, v odvetě viktoriáni slavili po trefě Romana Adamova vítězství 1:0 a postup do čtvrtfinále.

Zatím nejčerstvější pohárový souboj se odehrál v rámci ročníku 2014/2015. Červenomodří postoupili po výhře 2:1 (góly Bakoš, Hubník) a remíze 0:0.

V lednu letošního roku pak došlo na poslední vzájemné měření sil v rámci přátelského zápasu, Viktoria vyhrála 5:2.

Budou se Plzeň i počtvrté radovat z osmifinálového postupu přes Hradec Králové? Úřední hrací termín je v tuto chvíli stanoven na 3. března, vše bude ale ještě upřesněno.