Po reprezentační přestávce konečně znovu na fotbal! Viktoriány dnes večer čeká utkání s nováčkem z Opavy. Co před zápasem řekl obránce Luděk Pernica?

Během reprezentační přestávky měli viktoriáni náročný tréninkový program. „Téměř každý den jsme trénovali dvoufázově, v minulém týdnu jsme si to zpestřili utkáním v Kozolupech. Jinak to bylo poměrně tvrdé a náročné, tento týden už jsme spíše vše ladili na zápas s Opavou,“ přibližuje Luděk Pernica.

Slezský naposledy vyhrál s Jabloncem 2:0. „Tato výhra pro mě byla docela překvapivá, protože Jablonec se do té doby prezentoval dobrými výkony,“ přiznává. „Opava je nevyzpytatelný soupeř, hrála v nepříliš obvyklém rozestavení 3-5-2. Nevím, jestli u toho zůstane i nový trenér Kopecký. Sám jsem zvědavý, s čím Opava přijede,“ dodává. „Říká se, že nové koště dobře mete, ale já doufám, že tentokráte to platit nebude a body zůstanou doma.“

INFORMACE PRO FANOUŠKY

Viktorii bude kvůli karetnímu trestu scházet kapitán Roman Hubník, se kterým Luděk Pernica dosud odehrál všechny ligové duely. „Už jsem několikrát říkal, že Hubňa je asi nejlepší stoper, s kterým jsem kdy hrál. Ale je tu ještě TomᚠHájek a LukᚠHejda, další výborní stopeři. Záleží, pro koho z nás tří se trenér rozhodne a věřím, že Romana plnohodnotně nahradíme,“ předesílá Luděk Pernica.

Foto: Jan Pořízek