Osmatřicetiletý trenér brankářů Matúš Kozáčik bude působit kromě plzeňské Viktorie také u slovenské reprezentace, do které se tak vrací po dvouapůlroční pauze. Bývalý 29násobný reprezentant bude novým členem realizačního týmu trenéra Francesca Calzony již během domácích zářijových duelů UEFA Ligy národů s Ázerbájdžánem a Běloruskem. „Mám z nové výzvy radost,“ řekl čerstvý navrátilec do mužstva dvojramenného kříže.

Bývalý dlouholetý gólman Viktorie, který zažil s klubem mezi třemi tyčemi nesčetně úspěchů, zažívá v pozici trenéra brankářů další kariérní posun. Na začátku roku se stal držitelem nejvyšší trenérské UEFA goalkeeper A licence a nyní rozšiřuje své působení až k národnímu týmu.

„Oslovilo mě vedení slovenské fotbalového svazu a já se dále spojil s mým předchůdcem na pozici trenéra brankářů Mirem Semanem, který mě vedení svazu doporučil. Vážím si důvěry a jsem za tuto možnost velice rád. Věřím, že nám to bude spolu fungovat a reprezentaci se bude dařit,“ prozradil držitel pěti mistrovských titulů s Viktorií.

„Samozřejmě jsem nabídku jako první konzultoval s vedením klubu a hlavním trenérem Michalem Bílkem, těší mě, že mě v mém rozhodnutí podpořili a umožnili mi tuto nabídku přijmout. Bavil jsem se o tom i s rodinou, která také chtěla, abych řekl ano. Vnímají to stejně jako já. Věřím, že na srazu bude dostatek času se blíže seznámit a nastavit si spolupráci tak, aby byla ku prospěchu věci,“ pokračoval.

Na závěr se vyjádřil i ke kvalitám národního týmu. „Slovensko má výborné brankáře a já věřím, že to bude platit i v budoucnu a bude stále z koho vybírat. Těším se na hráče, nový realizační tým a hlavně na fanoušky. Je to nová výzva a věřím, že se nám bude dařit postupovat na šampionáty a lidé z toho budou mít radost,“ zakončil oblíbenec plzeňských fanoušků.