18. ročník tradičního halového Memoriálu Josefa Žaloudka pořádaného Viktorií Plzeň je v plném proudu. Své zápasy odehrála už i viktoriánská kategorie U14, která vybojovala stříbrné medaile! „Jsme rádi, že jsme se s rokem 2022 rozloučili tímto způsobem!“ těší trenéra týmu Martina Vísnera.

„Před turnajem jsme měli velmi početnou marodku a tak byli nominováni všichni zdraví kluci, zároveň jsme si vypomohli i Kubou Kovaříkem z U13, pro kterého to byla také velmi dobrá zkušenost,“ popisuje skladbu svého týmu Vísner.

Už první tři zápasy dokázali jeho svěřenci zvládnout vítězně, když postupně porazili Petřín, Karlovy Vary a Příbram. Výkony nadějných Plzeňanů ale podle Vísnera nebyly bez chybičky. „V samotném turnaji jsme měli herně pomalejší rozjezd než si kluci zvykli na povrch a prostor,“ vysvětluje. „Postupem času se však výkony zlepšovaly.“

Čtvrté utkání se Sokolovem sice jeho mužstvo prohrálo ale pak si připsalo skvělý výsledek se silným Regensburgem! „Souboj s Regensburgem byl vrcholem. Čelili jsme herně velmi kvalitnímu soupeři. Jednalo se tak o utkání s velkou intenzitou, vypětím a nechyběly ani silné emoce, kdy jsme brankou v poslední minutě strhli vítězství na svoji stranu!“

Viktoriáni tak až do posledního zápasu bojovali o celkové prvenství. „Bohužel nám nevyšel poslední duel se Spartou a obsadili jsme celkovou druhou příčku za Regensburgem. Nicméně kluky je zapotřebí pochválit za přístup a pracovitost po celý turnaj. Pro nás se jednalo o poslední sportovní akci v letošním kalendářním roce a jsme rádi, že jsme se rozloučili tímto způsobem. Závěrem bych rád poděkoval všem našim fanouškům a rodičům, kteří po celou dobu kluky povzbuzují a vytváří pozitivní atmosféru. Hezké vánoční svátky všem!“ uvedl mladý kouč.


FC Viktoria Plzeň – SK Petřín 3:1
Střelci FCVP: Petrák, Böhm, Folk

FC Viktoria Plzeň – Karlovy Vary 2:1
Střelci FCVP: Bednář, Holub

FC Viktoria Plzeň – FK Příbram 3:1
Střelci FCVP: Volf, Petrák, Bednář

FC Viktoria Plzeň – Baník Sokolov 2:4
Střelci FCVP: Petrák, Böhm

FC Viktoria Plzeň – Jahn Regensburg 3:2
Střelci FCVP: Volf, Mašek M., Kovařík

FC Viktoria Plzeň – FC Písek 4:3
Střelci FCVP: Bednář 3x, Volf

FC Viktoria Plzeň – Sparta 3:1
Střelci FCVP: Hamáček

Nejlepší střelec FCVP: Antonín Bednář – 5 branek