Skupinová fáze 16. ročníku Memoriálu Stanislava Štrunce se dneškem uzavřela, finálový program je znám. Viktoriáni v odpoledním zápase podlehli Budapešti 0:2 a kvůli tomu si zítra zahrají o 5. místo s Minskem. Ve finále se utkají West Bromwich Albion a MTK Budapeš.

Druhý den turnaje začal dopoledními zápasy. Do Memoriálu vstoupil v 10 hodin na hřišti plzeňského Slovanu tradiční účastník MŠK Žilina, který si poradil s Minskem 3:1. Ve stejném čase remizoval v Černicích Glasgow Rangers s MTK Budapeš 1:1.

Odpoledne si jako první vstupenku do nedělního finále zajistil anglický West Bromwich Albion. Po páteční výhře 2:0 s Minskem si poradil také se Žilinou, kterou udolal 1:0 díky gólu Jamieho Souleho, pro něhož to byla druhá trefa na turnaji.

Velkou šanci dostat se do boje o zlatou medaili měli také fotbalisté Viktorie U19. Po páteční remíze 0:0 se skotským Glasgow Rangers k tomu nebylo daleko, bezgólovým zápasem s obhájcem loňského triumfu měli rozjetý turnaj více než nadějně.

„S Rangers jsme dobře vstoupili do zápasu, dobře jsme presovali a rychle jsme získávali míče. Po 20. minutě nás soupeř trochu zatlačil a do konce poločasu jsme se spíš jen bránili,“ vrátil se ke včerejšímu utkání trenér Ondřej Šiml. „V druhé půli jsme se zase trochu zvedli, ale soupeř měl navrch. Nejvíc si cením toho, že jsme s nimi udrželi čisté konto,“ těšilo kouče devatenáctky.

Dnešní utkání od 17 hodin však nedopadlo podle představ, Západočeši v něm podlehli nováčkovi turnaje, budapešskému MTK 0:2. Kvůli remíze a prohře ve skupině si plzeňští mladíci zahrají zítra dopoledne o 5. místo s běloruským Minskem.

„Více než polovinu zápasu s Budapeští jsme měli navrch, ale ke konci jsme začali zbytečně bláznit a dělali jsme hodně nevynucených chyb. Po jedné z nich jsme dostali hloupý gól, ten druhý dali před koncem a bylo hotovo,“ okomentoval utkání s Maďary trenér Ondřej Šiml.

Viktoriáni nastřelili tyč, dali dva góly z ofsajdu a měli i další šance, bohužel štěstí se na jejich stranu nepřiklonilo. „Kdybychom byli přesnější v různých fázích hry, tak si myslím, že jsme je porazili. Bohužel oni nás vytrestali z hrubé chyby, prohrávali jsme 0:1 a pak už to bylo hodně nervózní a prohráli jsme,“ mrzelo trenéra FCVP U19. „Myslím si, že Rangers byl daleko kvalitnější soupeř,“ přidal upřímný názor.

Také poslední den turnaje můžete sledovat všechny klubové komunikační kanály, zejména pak Twitter, na kterém vás budeme informovat o průběhu ze zápasů o umístění. Čerstvé výsledky lze vyhledat také na podstránce Memoriálu Stanislava Štrunce na webu fcviktoria.cz.

Sobotní výsledky

Glasgow Rangers – MTK Budapeš 1:1 (0:0)
Góly: McPake – Máté

FC Minsk – MŠK Žilina 1:3 (1:1)
Góly: Adamchyk – Goljan, Filippov, Ilko

MTK Budapeš – FC Viktoria Plzeň 2:0 (0:0)
Góly: Roland, Máté

MŠK Žilina – West Bromwich Albion 0:1 (0:1)
Gól: Soule

Nedělní program

O 5. místo
FC Viktoria Plzeň – FC Minsk (11:00, Černice)

O 3. místo
Glasgow Rangers – MŠK Žilina (13:00, Luční ulice)

Finále
MTK Budapeš – West Bromwich Albion (15:00, Luční ulice)

Fotogalerie