15. ročník Vlastislava Marečka dohrál všechny své podzimní zápasy. Ty už se hrály v rámci semifinálových skupin, kde mezi vedoucí týmy patří i naši dorostenci! Jak si zatím vedli?

Základní fáze turnaje se zúčastnilo celkem 32 týmů, do semifinále pak postoupila polovina z nich. Stejně jako v předešlých ročnících tradičního turnaje mladšího dorostu se hraje skupinovým systémem. Vítězové jednotlivých skupin si pak zajistí postup do finálového turnaje, který se odehraje v dubnu 2023 v Teplicích.

V loňském Final Four nechyběli ani zástupci Viktorie. Úspěšný tým tehdy vedl David Vaněček a získal se svými svěřenci bronzové medaile a odstartoval tak úspěšnou sezónu, na jejímž konci byli viktoriáni majiteli trofeje pro vítěze Memoriálu Františka Harašty a českého titulu!

Letos u kormidla viktoriánské U16 stojí dvojnásobný mistr ČR a odchovanec Viktorky Pavel Fořt a zatím si se svým mužstvem počíná výborně. Západočeši totiž díky výhrám nad Zlínem a Karvinou vedou skupinu B a mají tak slušně nakročeno k postupu do velkého finále!


FC Viktoria Plzeň – FC Zlín 3:1 (3:1)
Branky: Putera, Ruta, A. Novák – Koňařík.

FC Zlín – FC Viktoria Plzeň 3:2 (2:2)
Branky: Koňařík, Hellebrand, Pozzi – Jícha, Kubricht.

MFK Karviná – FC Viktoria Plzeň 3:5 (2:3)
Branky: Kučák, Valošek, vlastní – A. Novák (4), Vacek.

Skupina B
1. Viktoria Plzeň – 6 bodů
2. FC Zlín – 4 body
3. MFK Karviná – 1 bod
4. FK Pardubice – 0 bodů


Na jaře je ale ještě čeká dvojzápas s Pardubicemi a odveta s Karvinou. Druhé utkání se Zlínem už mají za sebou a je zatím jediné, které prohráli. Zatím nejlepším střelcem týmu ve skupinové fázi je 14letý Adam Novák, jenž jednou rozvlnil sí Zlína a hned čtyřmi zásahy sestřelil Karvinou.

Kompletní výsledky si můžete přečíst ZDE.