Útočník Michal Ďuriš opouští Viktorii Plzeň a míří do ruského Orenburgu. „Michalovi patří velké poděkování. Zažil ve Viktorii prakticky všechny velké úspěchy a měl na nich obrovský podíl. Zapsal se nesmazatelně do klubové historie. Teď mu přejeme, aby se mu dařilo v zahraničním angažmá,“ řekl k přestupu kanonýra generální manažer klubu Adolf Šádek.

Tři mistrovské tituly, velké zápasy Champions League proti Barceloně či Manchesteru City, prestižní zápasy v Evropské lize. Celkem 211 zápasů a 56přesných tref. To je bilance, s níž opouští Štruncovy sady útočník Michal Ďuriš. „Michal patří nesmazatelně do klubové historie. Je to jeden z nejlepších útočníků, které Viktoria měla,“ řekl k jeho odchodu Adolf Šádek. 

Další kapitolu fotbalového života bude slovenský kanonýr psát v nejvyšší ruské soutěži. Během dneška kývl na nabídku Gazoviku Orenburg, aktuálně 14. celku Premier Ligy. „Ve Viktorce jsem zažil krásné roky, nikdy na to nezapomenu. Chtěl bych všem v klubu poděkovat, ale teď mám před sebou zase novou výzvu. Rád bych se rozloučil i s fantastickými fanoušky, věřím, že v průběhu jara třeba bude možnost, teď je vše dost narychlo,“ uvedl Michal Ďuriš.

Výši přestupové sumy se oba kluby po vzájemné dohodě rozhodly nezveřejňovat. „Nabídka byla zajímavá pro hráče i pro klub. Michal měl nᚠpříslib, že přesně v takovém případě mu nebudeme bránit v odchodu. Proto jsme se domluvili k oboustranné spokojenosti,“ řekl k tomu Adolf Šádek.
„Vybírali jsme z několika nabídek a jsem rád, že se vše podařilo dotáhnout. Chtěl bych poděkovat Viktorii za vstřícnost a seriózní jednání. Věřím, že Michal splní očekávání, která do něj Orenburg vkládá,“ dodal k transferu hráčův manažer Pavel Zíka.