Trenér kategorie U14 Jan Kovář po domácím zápase s Jabloncem, který viktoriáni vyhráli 7:0.

Vyhráli jste 7:0, panuje spokojenost?

Výhru bych hodnotil ze dvou pohledů. Ten první je výsledek. Zde jsme spokojení, jelikož jsme dali hodně branek a zároveň žádnou nedostali. Ten druhý je na výkon. Zde už jsme tak spokojení nebyli. Scházel nám větší pohyb a větší kvalita dovedností. Naši hru jsme hodně přizpůsobili soupeři.

Dostali jste se brzy do vedení, pomohlo vám to?

Vstřelená branka vždy přinese klukům větší sebevědomí a klid. Zároveň musí soupeř více útočit a tím pádem se více otevírají prostory pro naše útočníky.

O poločase jste vedli 3:0, říkal jste hráčům, aby nepolevovali?

Určitě. Chceme se prezentovat náročnou hrou, kterou chceme za každého výsledku a po celý zápas. Klukům jsme naopak vyčetli menší pohyb na soupeřově polovině. Takže jsme nabádali ke větší kvalitě na míči a k větší náročnosti na pohyb všech hráčů bez míče.

Čtyřmi brankami se dnes blýskl Vladimír Běhounek, co na to říkáte?

Běhy podává v posledních zápasech konstantní výkony a hlavně dobré výkony. V dnešním zápase dal úvodní branku, čím pomohl celému týmu. Je to druhý nejlepší střelec a zároveň je nejlepším nahrávačem týmu. Jsme rádi, že se mu daří, ale ještě je přede všemi dlouhá a náročná cesta, takže musí všichni makat dále.

Dnes jste zaznamenali pátou výhru v řadě, jaké to pro vás je?

Vyhrávat je vždycky super, ale důležité je, jakým výkonem k výhře dojdeme. Výhra je vždy odměnou za předvedený výkon, který vychází z přístupu v trénincích. Aktuálně kluci makají na trénincích a rychle se zlepšují individuálně i týmově. Vždy je ale co zlepšovat, takže musíme makat dále.