Před zápasem play off Evropské konferenční ligy proti Tobol Kostanay odpovídali na otázky novinářů hlavní trenér Miroslav Koubek a záložník Jan Kopic.

Pane trenére, jak pomohla víkendová pauza?

Pauza nám určitě pomohla. Cítíme, že jsme nabrali další energii. Řekl bych to takhle, tým vypadá dobře. Nevidím v tuto chvíli nějaký signál, který by ukazoval, že nejsme dobře připraveni. Právě naopak, jsme připraveni.

Jaký byl tedy tréninkový týden?

Z Kazachstánu jsme se vrátili zdevastovaní v pátek odpoledne. Cesta byl úmorná, nekonečná. Vrátili jsme se v pátek odpoledne a v sobotu jsme ani netrénovali. To prostě nešlo, kluci museli dostat volno. Trénovat jsme začali v neděli, takže jsme měli takový polotýden.

Využilo se volno i k doléčení všech šrámů?

Samozřejmě jsme si jisté bolístky z Kazachstánu přivezli. Ovšem nic tak vážného, co by nás mělo vykolejit. Tým je po zdravotní stránce v pořádku. Brzy se vrátí i Honza Sýkora.  Chybí jen dlouhodobí marodi jako Luděk Pernica a Milan Havel.

Ukázalo vám první utkání něco, co jste úplně nečekali?

Řekl bych, že ne. Byli jsme připraveni právě na tento způsob hry. Kostanay je velice dobré solidní mužstvo, které má řadu předností. Velmi slušný pressing, rychlý protiútok, přechodová fáze, technická vyspělost hráčů. Tohle všechno jsme věděli a nepřekvapilo nás to.

Bude muset soupeř změnit něco ve své hře?

Člověk se musí vždy dostat do hlavy soupeře. V této chvíli musí dohánět manko jedné branky. V případě, kdy něco doháníte, musíte hrát aktivně.

Záznam tiskové konference