Začátek jara za tři body! Viktoriáni v úvodním zápase druhé části sezony porazili Hradec Králové 1:0. O jedinou trefu utkání se postaral přesnou hlavičkou TomᚠChorý, který společně s trenérem Michalem Bílkem duel zhodnotil.

„Jsou to nesmírně důležité tři body, nejen kvůli okolnostem, ale to utkání nebylo vůbec jednoduché. Hradec měl v úvodu zápasu a ve druhé půli velmi dobrý pohyb. O to je vítězství cennější,“ uvědomuje si Michal Bílek. „Už na podzim to bylo o jednom gólu. Byl to první zápas, je začátek jara, to není nikdy jednoduché. Jsme rádi, že jsme tenhle bojovný duel vyhráli. Hraje se na body a ty máme,“ souhlasí TomᚠChorý.

Vytáhlý útočník protrhl své střelecké trápení a po třinácti ligových zápasech bez gólu se konečně mohl radovat z trefy. „Určitě mi to pomůže psychicky. Cítil jsem se dobře, od první minuty jsem věděl, že nějaká šance přijde a bude jen na mně, abych ji proměnil. Nechci hodnotit sebe, ale všechny kluky. Byl to výborný týmový výkon a na začátek jara jsou tři body super,“ má radost Choras.

Svou šanci, kdy chyběl Jean-David Beauguel, tak chytil za pačesy. Jak bere svou roli v týmu? „Takový je fotbal, hrát může deset lidí s gólmanem. Hráč musí být nachystaný kdykoli, může se někdo zranit ve 30. minutě a rychle jít na hřiště. Já jsem připraven za každé situace a v jakoukoli minutu. Makám na tréninku, snažím se den co den odevzdávat maximum a doufám, že se mi to v zápasech bude vracet,“ přeje si hrotový hráč s číslem 15.

Viktoriáni tak díky výhře a ostatním okolnostem poskočili do čela FORTUNA:LIGY! „Prvního místa si vážíme, ale je teprve začátek jarní části sezony. Od zítra začínáme nanovo,“ říká trenér FCVP.

Fotogalerie