Po ligovém zápase v Mladé Boleslavi je na programu další reprezentační přestávka. V národních barvách bude opět působit řada viktoriánů. Kromě šestice hráčů, která byla povolána do A týmů, bude mít možnost se ukázat několik mladých hráčů.

Česká republika – A tým

Tým kouče Jaroslava Šilhavého se utká v kvalifikačním duelu s Anglií a v přátelském zápase se Severním Irskem. V nominaci jsou plzeňští hráči Jakub Brabec, Michael Krmenčík a Jan Kopic. Mezi náhradníky figurují ještě LukᚠHejda, Radim Řezník, TomᚠHořava, TomᚠChorý a LukᚠKalvach.

S Anglií se hraje 11. října od 20:45 v Sinobo Stadium, proti Severnímu Irsku 14. října od 19:00 na Letné.

EDIT 6. 10.: Místo zraněného Davida Pavelky byl povolán dodatečně LukᚠKalvach.
EDIT 8. 10.: Dodatečně byl povolán také Radim Řezník.

Slovensko – A tým

Slovenský tým čekají kvalifikační zápasy s Walesem (10. října v Trnavě, kvalifikace) a s Paraguayí (13. října v Bratislavě, přípravný zápas), mezi čtyřmi gólmany je pak v nominaci plzeňský Matúš Kozáčik. V záloze figuruje dnes již bývalý viktorián Patrik Hrošovský z Genku a v útoku pak Michal Ďuriš z Famagusty, mezi náhradníky nalezneme Romana Procházku a také Erika Pačindu, který z Plzně hostuje v Koroně Kielce.

Slovensko – U21

Povolání do slovenské jednadvacítky se dle očekávaní dostal také její kapitán Christián Herc. Tým trenéra Gul´y čeká při následujícím srazu dvojice zápasů – v Lichtenštejnsku (9. října) a proti Francii (15. října v Dunajské Stredě).

Česká republika – U21

Bývalý trenér Viktorie Karel Krejčí nominoval do týmu U21 opět viktoriány Dominika Janoška a Pavla Buchu, který hostuje v Mladé Boleslavi. Lvíčata pokračují v kvalifikaci na mistrovství Evropy, v říjnu je čekají duely s Řeckem (10. října v Karviné) a Skotskem (14. října v Uherském Hradišti).

Česká republika – U20

Také v celku, který vede bývalý trenér dorostů Viktorie, Jiří Žilák, najdeme několik viktoriánů. Pro zápasy se Švýcarskem (10. října v Solothurnu) a Anglií (14. října v Peterborough) byli nominováni Filip Čihák (host. v Pardubicích), Jakub Selnar (host. v Sokolově) a Pavel Šulc (host. v Opavě). Mezi náhradníky jsou ještě uvedeni Václav Svoboda, JonᚠVais a TomᚠKepl.

Česká republika – U19

Tým U19 čeká trojice kvalifikačních zápasů na ME. Trenér Luboš Kozel vybral do svého týmu již tradiční dvojici Šimona Gabriela a Karla Žiláka. Češi hrají se San Marinem (9. října), Ázerbájdžánem (12. října) a Norskem (15. října). Všechny duely se uskuteční v Opavě.

Česká republika – U18

Osmnáctka bude v říjnu hrát dva přátelské zápasy. Nejprve proti Švédsku 10. října v Kravařích, poté proti Turecku 14. října v Havířově. V nominaci je viktorián Josef Koželuh.

Foto: Fotbalová asociace ČR