Viktorka na úvod soustředění v rakouském Westendorfu remizovala s rumunským týmem FC Botosani 0:0. Asistent trenéra a legendární ikona Pavel Horváth se společně s „Pištou“ Mihálikem shodli na tom, že zápas byl hodně soubojový, ale splnil svůj účel a mohou si z něj hodně odnést.

„Stál proti nám zajímavý soupeř, který měl ve svém kádru spoustu zajímavých hráčů. My jsme do toho zápasu šli z plného tréninku, takže v některých částech utkání mohlo být vidět, že jsme trochu unavení. Nicméně dokázali jsme si vytvořit dost šancí na to, abychom dali gól, což se nám bohužel nepovedlo, a také jsme soupeře do žádné velké šance nepustili, což je pro nás také dobrá zpráva. Ze zápasu máme určitě spoustu poznatků a myslím si, že se jednalo o dobrý výkon,“ zhodnotil úvodní duel pod alpskými štíty Pavel Horváth.

„Zápas byl hodně soubojový, ale rozhodně splnil očekávání. Už se to začíná rýsovat k těm ostrým zápasům, které jsou před námi. Čekají nás ještě dvě utkání, jenž nás prověří a musíme se na ně přichystat,“ navázal křídelník Ondřej Mihálik. 

Hrálo se hodně důrazně, takže jsme rádi, že si neodnášíme žádné zranění. Byly tam některé výkony, které možná byly trochu slabší, ale jsme v přípravě, kluci to mají náročné a musí získávat herní kondici, což se nám podařilo,“ pokračoval držitel třech mistrovských titulů v červenomodrém dresu s číslem 10.

„Horvi“ rovněž pochválil zázemí, které na soustředění rakouský areál nabízí. „Co se týká podmínek, tak jsme tady na to zvyklí a dobře to tu známe, tudíž jsme s místním prostředím spokojení a můžeme se zde poctivě připravovat. Myslím si, že příprava plynule pokračuje, jak bylo plánováno a zítra na to zase navážeme.“

„Už jsme přešli z té fáze kondiční přípravy do té více herní fáze a jako tým se začínáme sehrávat a připravovat se na to, na co se nejvíce těšíme, tedy na novou sezonu,“ doplnil asistenta trenéra Ondra Mihálik.