V sobotu se v Městské hale na Slovanech uskutečnil již sedmnáctý ročník Memoriálu Josefa Žaloudka. Viktoriáni se tentokráte rozdělili do dvou týmů na „červené“ a „bílé.“ Obě mužstva starších žáků pak obsadila stupně vítězů. Červení celý turnaj ovládli, bílí skončili třetí!

Po roční pauze se na Slovany vrátil tradiční halový turnaj starších žáků. Kvůli odhlášení jednoho z účastníků na poslední chvíli se FCVP U15 rozdělila do dvou týmů, aby vyplnila osmičku uchazečů o celkové vítězství. Zlaté medaile z posledního ročníku „červenᓠViktoria obhájila se šesti výhrami a pouhou jednou remízou!

Červení navíc za celý turnaj nastříleli suverénně nejvíce gólů, konkrétně 32. „Dali jsme jich málo,“ usmíval se trenér starších žáků Pavel Fořt. „Měli jsme totiž spoustu šancí, ale netrefovali jsme tolik bránu. Určitě jsem spokojen se střeleckou aktivitou, na což jsme oba týmy nabádali. Kluky do útočné fáze nutíme,“ prozradil kouč.

Po vítězství červených se na bednu dostali i bílí. „Samozřejmě je škoda, že bílý tým prohrál poslední zápas o druhé místo s Ústím nad Labem. V zápase jsme byli lepší, ale udělali jsme dvě hrubky a soupeř to potrestal,“ mrzelo Fořta. „Pozitivní však je, že v bílém týmu hráli čtyři kluci o ročník mladší. Určitě nezklamali, jeden z nich i vyhrál nejlepšího hráče turnaje. Je kam sáhnout,“ uvědomoval si trenér U15.

Oba týmy navíc v průběhu celého turnaje dokázaly několikrát zvrátit nepříznivý vývoj zápasu. „S tím jsem velmi spokojen. Když jsme prohrávali, tak kluci uměli dobře zareagovat, nevzdávali se. Bílí prohrávali proti Spartě 0:2 a vyhráli 4:2, červení také dvakrát prohrávali a vždy otočili. Máme týmového ducha a chu po vítězství,“ má radost Pavel Fořt.

Memoriál pořádaný ve spolupráci s Nadací sportující mládeže tak skončil pro FCVP výborně, domů odvezla hned dva poháry. Ceny vítězům předal Petr Žitek, předseda FC Viktoria Plzeň - fotbal, z.s. „Turnaj měl svou kvalitu, takže jsme spokojeni s tím, jak to dopadlo. Červení prošli celým turnajem suverénně. Je to pro kluky odměna, vyhráli důležitý memoriál v Plzni. Jsme rádi, že jsme to zvládli a že máme dva týmy na stupni vítězů,“ těšilo Fořta.

Jarní část sezony startuje pro starší žáky až koncem března, tak co do té doby svěřence trenéra Pavla Fořta čeká? „Příští týden už jedeme na velké hřiště na přátelák. Hala k přípravě patří, i v rámci tréninků ji tam máme. Budeme ji využívat dál a koncem ledna pak odjíždíme na soustředění. Budeme pracovat na tom, abychom kluky připravili do dorostu a posouvali je tam, kam chceme – aby alespoň někteří byli v budoucnu konkurenceschopní v A týmu,“ uzavřel osmatřicetiletý kouč.

Konečná tabulka Memoriálu Josefa Žaloudka 2022
1. FCVP červení – 19 bodů, skóre 32:5
2. FK Ústí nad Labem – 18 bodů, skóre 16:9
3. FCVP bílí – 15 bodů, skóre 20:9
4. AC Sparta Praha – 10 bodů, skóre 16:14
5. SK Petřín Plzeň – 9 bodů, skóre 12:14
6. 1. FK Příbram – 6 bodů, skóre 15:18
7. FC Písek – 4 body, skóre 9:31
8. FK Baník Sokolov – 1 bod, skóre 10:28

Individuální ocenění
Nejlepší brankář: Jaroslav Růžička (Ústí nad Labem)
Nejlepší hráč: Adam Novák (FCVP bílí)
Nejlepší střelec: Jiří Panoš, 9 gólů (FCVP červení)

Výsledky FCVP červení
FCVP – Petřín Plzeň 3:0 (Góly: Kubrycht, Panoš, F. Růžička)
FCVP – Ústí nad Labem 5:0 (Góly: Vacek 2, Panoš 2, Arnošt)
FCVP – Příbram 3:1 (Góly: F. Růžička, Šneberger, Kubrycht)
FCVP – Sokolov 6:1 (Góly: Panoš 2, O. Růžička 2, Kubrycht, Vacek)
FCVP – FCVB bílí 4:2 (Góly: F. Růžička 2, Šneberger, Kubrycht)
FCVP – Písek 10:0 (Góly: O. Růžička 3, Panoš 3, Vacek 2, Kubrycht 2)
FCVP – Sparta 1:1 (Gól: Panoš)

Soupiska FCVP červení
Šilhavý – Vacek, Šneberger, Veselák, Panoš, Růžička Filip, Růžička Ondřej, Arnošt, Kubrycht

Výsledky FCVP bílí
FCVP – Písek 3:0 (Góly: A. Novák 2, Ruta)
FCVP – Sokolov 6:0 (Góly: Škorpil 2, Kdolský, Gaszczyk, A. Novák, Bečka)
FCVP – Petřín Plzeň 2:1 (Góly: Bečka, Škorpil)
FCVP – FCVP červení 2:4 (Góly: A. Novák, Bečka)
FCVP – Příbram 2:0 (Góly: Gaszczyk, A. Novák)
FCVP – Sparta 4:2 (Góly: A. Novák, Škorpil, Kdolský)
FCVP – Ústí nad Labem 1:2 (Gól: Ruta)

Soupiska FCVP bílí
Michálek, Hacaperka – Gaszczyk, Šádek, Škorpil, A. Novák, Ruta, Kdolský, Bečka, Císař

Fotogalerie