Pátý zápas v přípravě, páté vítězství. Viktoria si v rakouském Westendorfu smlsla na ruském Achmatu Groznyj, který porazila 4:0. Utkání zhodnotili hlavní trenér Pavel Vrba a brankář Matúš Kozáčik.

Stejně jako loňský zápas s Fürthem, i dnes doprovázel utkání vytrvalý d隝. „Terén byl i přesto v ideálním stavu, díky čemuž se nám dařila mezihra,“ těšilo trenéra Pavla Vrbu. „První plus je, že se nám nikdo oproti loňskému utkání s Fürthem nezranil. Druhé plus samozřejmě je výsledek, podle mého názoru jsme odehráli nejlepší utkání v přípravě. Jsme rádi, že výkony gradují a jdeme tou cestou, kterou chceme jít,“ dodává kouč.

Spokojen byl i gólman Matúš Kozáčik, který vychytal čisté konto. „Neměli jsme vepředu ani vzadu moc ztrát, zvládali jsme rychlé protiútoky, to bylo důležité,“ říká. „Obrana fungovala dobře, do šancí jsme soupeře moc nepouštěli. A když už něco měli, tak jsme to zvládli vyřešit,“ hodnotí slovenský brankář utkání s Achmatem.

Oba týmy se snažily hrát hodně ofenzivně, především v úvodu zápasu. „V přípravě to tak bývá, že se mužstva snaží aktivně útočit. Nám to dnes hodně vyhovovalo a jsme rádi, že to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ uzavírá Pavel Vrba své hodnocení. „Začátek byl vyrovnaný, ale pak už jsme měli převahu a tomu odpovídá také výsledek 4:0,“ doplňuje ho Matúš Kozáčik.

Fotogalerie