S blížícími se Vánocemi přichází plzeňská Viktorka s ideálním tipem na vánoční dárek. Je tady oficiální klubový kalendář FC Viktoria Plzeň pro rok 2020, který by rozhodně neměl chybět žádnému fanouškovi!

V novém kalendáři pro rok 2020 spojuje Viktorka hned několik generací. Kromě hráčů či trenérů prvního týmu v něm najdeme i klubové legendy a talentované mládežníky napříč kategoriemi, zastoupení v něm má i nᚠnový a velmi úspěšný esportový tým. Chceme tím ukázat, že viktoriánská rodina drží pospolu a všechny spojují červenomodré barvy v srdci.

Pro titulní stranu kalendáře byli vybráni Radim Řezník, František Plass, Pavel Horváth či reprezentantka z dorosteneckého týmu Barbora Polcarová. 

Při focení se potkaly i brankářské hvězdy Matúš Kozáčik s Alešem Hruškou, mladý Dominik Sváček a brankář kategorie U13 MatyᚠŠilhavý, pro něhož bylo velkým zážitkem stát po boku svých velkých vzorů. Zajímavé bylo i setkání například Ivana Bicana, tedy hráče, který nastoupil za Viktorku například v památné bitvě s Bayernem Mnichov v roce 1971, s Janem Kovaříkem – ten si proti slavnému soupeři zahrál o více jak čtyřicet let později. A měli si spolu rozhodně co vyprávět! „Bylo to moc příjemné setkání. Jsem rád, že se na bývalé hráče myslí a kalendář je opravdu zajímavý,“ říká oblíbený záložník „Kovi“.

„Je pro mě ctí, že mohu být na titulní straně kalendáře po boku tak velkých hráčů jako byli Pavel Horváth s Františkem Plassem. S Pavlem jsem měl možnost si osobně zahrát, o panu Plassovi jsem toho hodně slyšel, říkalo se mu plzeňský Beckenbauer a patřil ve své době mezi nejlepší české hráče. Věřím, že se bude kalendář všem viktoriánům líbit,“ doplňuje Radim Řezník, který si focení užíval. „Bylo to příjemné zpestření, a i díky fotografovi nás to všechny bavilo.“

Focení se letos ujal renomovaný fotograf Ondřej Pýcha, který s klubem v minulosti spolupracoval už na několika projektech. Dvanáct originálních fotografií bude jistě ozdobou každé viktoriánské domácnosti či pracovního místa!

Oficiální kalendář FC Viktoria Plzeň 2020 je k zakoupení ve Viktoria shopu či na eshopu.