V Doosan Areně se uskutečnila tisková konference ke startu letní přípravy. Řeč přišla i na posily nebo na blížící se předkola evropských pohárů.

Úplně první letní posilou Viktorie se stal navrátilec Václav Pilař. „Nad nabídkou od Viktorky jsem nemusel ani přemýšlet, chci svými zkušenostmi pomoci v boji o velké úspěchy. Zdravotně se cítím dobře a věřím, že to tak zůstane i nadále,“ řekl 33letý křídelník.

Naopak tím nejčerstvějším příchodem je urostlý Mohamed Tijani, který přestoupil z pražské Slavie. „Tijani je pro nás typologicky skvělým hráčem, který může být adekvátní náhradou za Eduarda Santose, jenž u nás podával velmi dobré výkony“ prohlásil na adresu reprezentanta Beninu trenér Bílek.

A nejen za Santose musel klub shánět náhradu. Velice citelný byl i odchod vrchního kanonýra týmu Jeana-Davida Beauguela, jemuž skončila smlouva. Nakonec byl dotažen příchod Jana Klimenta, který naposledy působil v Krakówě. „Kliment je rychlý a má dobré držení míče. Je trochu jiným typem útočníka, než byl Bogy. Pokud nastoupí, tak určitě nastanou nějaké změny, ale nebude se jednat o nic převratného. Jeho rychlosti ale budeme chtít využít, je to ideální typ brejkového útočníka,“ charakterizuje 28letého rodáka z Jihlavy Bílek a nevylučuje ani další posily. „Mužstvo ještě budeme chtít vyztužit směrem do ofenzivy. Stále je šance na zisk Jana Sýkory. Jeho návrat jsme rozhodně nezavrhli,“ uvedl.

Došlo ale i na pohyb směrem ven z Plzně. S Jabloncem se připravuje reprezentant do 21 let Pavel Šulc. „Pavel potřebuje získávat zkušenosti a znovu se nastartovat. Myslím si, že je to správný krok pro obě strany,“ vyjádřil se 57letý kouč, kterého společně s týmem čekají přípravy na předkola Ligy mistrů.

„O soupeřích toho zatím tolik nevíme, ale trenéři již pracují na tom, abychom je co nejlépe poznali a byli na ně připravení. Jedná se o těžké týmy, které mají své sezony rozehrané, takže nás nečeká nic lehkého,“ řekla jedna ze stálic Viktorky Radim Řezník. „Cílem je zažít znovu ty velké zápasy evropských pohárů,“ uzavřel.

Fotogalerie