Premiéru v plzeňském dresu a hned s kapitánskou páskou má za sebou talentovaný ofenzivní univerzál Ondřej Pachlopník. Jak přátelský zápas s Příbramí zhodnotil on a asistent trenéra Marek Bakoš?

„Typický přípravný zápas. Jsme v určité fázi kondiční přípravy, ale kluci i přes únavu ukázali svou kvalitu,“ chválil Bakoš. „Jsme spokojení, že jsme dali tři góly a navíc měli i další šance,“ dodal.

Svou premiéru hodnotil pozitivně také Pachlopník. „Je pro mě čest, že mohu hrát za takový tým, jako je Plzeň. Budu se snažit, abych zde odvedl to nejlepší,“ říká. „První dny v klubu byly dost náročné. Vše je tu rychlejší, kvalitnější a prostě profesionálnější. Ale užívám si to. Budu dělat maximum pro to, abych se probojoval do základní sestavy,“ ubezpečuje.

V prvním poločase, který odehrál, měl kapitánskou pásku. „Asi budu muset něco přidat do kasy,“ smál se. Na spoluhráče si musí teprve zvykat. „Jde prostě o začátek v novém klubu. Seznamuji se a musím si zvyknout, kdo jak hraje,“ uvědomuje si Ondřej Pachlopník.

Utkání s Příbramí se místo v Luční ulici hrálo v Přešticích, kde přišla necelá tisícovka diváků. „Přišli jsme mezi lidi z regionu, kteří nám fandí. Je to pro nás zpestření, navíc zde mají dobrý trávník i pěkný stadion, takže to pro nás určitě byla příjemná změna,“ pochvaloval si asistent trenéra Marek Bakoš.

Fotogalerie