Svěřenci trenéra Miroslava Koubka se po nepovedeném vstupu do sezony konečně dostali na vítěznou vlnu. Na čtyři vítězství v řadě budou chtít viktoriáni navázat i proti maltské Gziře United. Utkání začíná v 19 hodin.

Viktoria doma vstup do třetího předkola Evropské konferenční ligy zvládla. V Doosan Areně nedala maltskému soupeři šanci a vyhrála vysoko 4:0. Skóre otevřel v desáté minutě Pavel Bucha, jehož centr skončil až za zády brankáře Cassara. Třináct minut poté slavili viktoriáni podruhé. Pěkný ukec mezi Šulcem a Durosinmim vyústil v souboj nigerijského útočníka a brankáře Cassara. Úspěšným byl Durosinmi, který se štěstím propálil maltského golmana.

Po změně stran se poprvé po návratu do červenomodrého dresu prosadil Pavel Šulc, který zbyl ve vápně úplně sám a mohl si rozmyslet, kam balon pošle. Demolici dokončil ve čtvrté nastavené minutě Honza Kopic, kterého vybídl ke skórováním famózním pasem Ibrahim Traoré. Vstup do třetího předkola tak Viktorii vyšel, když maltský tým rozprášila 4:0.

Malané mají o poznání lehčí zápasový program, nebo nejvyšší maltská soutěž začíná až 16. září. Na rozdíl od Západočechů, kteří si ve víkendovém zápase poradili s Českými Budějovicemi. Zajímavostí je, že současný kustod A-týmu Viktorie Václav Rada vstřelil na Národním stadionu Ta´Qali, kde se bude hrát zápas mezi Viktorií a Gzirou, před třiatřiceti lety branku do sítě Sliema Wanderers v rámci Poháru vítězů pohárů.

Vzhledem k tomu, že žádná z českých TV stanic nezakoupila práva na vysílání odvetného zápasu, bude možné jej sledovat pouze skrze live stream. Ten je zpoplatněný částkou 5,99 euro (cca 150 kč). „Jako klub nejsme držiteli práv, tedy ani stream a jeho zpoplatnění nejde za naším klubem. Nicméně jsme rádi, že naši fanoušci mají možnost zápas sledovat alespoň touto cestou,“ vysvětluje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Odkaz stream zde, zprovoznění včetně platby by mělo být jednoduché a návod k dispozici i v českém jazyce.