Už jen jedna překážka stojí před Viktorkou, kterou potřebuje překonat k tomu, aby se dostala do skupinové fáze Evropské konferenční ligy. Úvodní zápas play-off proti CSKA Sofia odehraje na domácí půdě již ve čtvrtek večer. Co o síle soupeře říkají Pavel Bucha a trenér Michal Bílek?

„Jsme odhodlaní s CSKA Sofia odehrát dva kvalitní zápasy. Myslím si také to, že jsme fyzicky lépe připraveni na to je přeběhat a porazit!“ burcuje na úvod tiskové konference Pavel Bucha. „Víme, na koho si z jejich týmu dát pozor. Říkali jsme si o slabých i silných stránkách soupeře,“ říká středopolař FCVP.

Viktoriáni mají od startu sezony jasnou metu, a to zahrát si podzim v Evropě! „Od začátku soutěže víme, že je naším cílem postoupit do skupinové fáze. Jsme rádi, že jsme přešli přes dvě předkola. Teď uděláme všechno pro to, abychom zvládli nesmírně těžký zápas s CSKA Sofia. Věřím, že máme sílu to zvládnout,“ vkládá důvěru ve své svěřence Michal Bílek.

„Na dvojzápas se hodně těším. Věřím, že to s kluky zvládneme a povede se nám postoupit do základní skupiny Evropské konferenční ligy. Všichni víme, jak je to pro klub důležité. Jsme připravení a snad do toho vstoupíme dobře,“ doufá záložník s číslem 20.

Co si myslí o síle soupeře šestapadesátiletý lodivod Viktorie? „Informace o soupeři jsme získávali sami. Mají v týmu hodně cizinců, v poslední sestavě měli jen dva bulharské fotbalisty. Jejich ofenzivní síla je velká. Budeme muset zpevnit defenzivu tak, abychom je nepouštěli do centrů ze strany,“ přemýšlí Bílek.

„Základ bude dobře bránit. Věřím zároveň tomu, že naše ofenzivní síla je taková, abychom si vytvářeli šance. Nebude jich asi tolik jako proti TNS, ale z těch několika, které si vytvoříme, musíme vstřelit branky. Musíme se tedy určitě zlepšit,“ doplňuje trenér svá slova.

Oproti The New Saints viktoriáni odehrají úvodní duel v Doosan Areně. „Osobně neřeším, jestli začínáme doma nebo venku. V minulém kole proti TNS se nám domácí odveta hodila, protože jsme zpackali první zápas. Podpora domácích fanoušků je důležitá, ale teď je to zkrátka nový soupeř. Věříme, že se nám první utkání doma povede,“ přeje si Pavel Bucha.

Fotogalerie