Hned úvodní zápas v tomto ročníku MOL Cupu viktoriánům nevyšel, a tak se s touto soutěží museli předčasně rozloučit. Prohru 2:3 v Hlučíně následně okomentoval jeden ze dvou střelců FCVP Pavel Bucha.

„Je to pro nás velké zklamání. Nechtěli jsme hned takhle vypadnout, přáli jsme si v této soutěži postupovat dál a nejlépe pohár vyhrát. Bohužel se nám to nepovedlo,“ mrzelo středopolaře plzeňské Viktorky.

Kde viděl čtyřiadvacetiletý záložník hlavní příčiny prohry? „Byli jsme nedůrazní v rozhodujících chvílích, jak v jejich vápně, tak v tom našem. Nabízeli jsme jim šance a oni je hned trestali. Naopak my jsme v těch našich selhávali,“ měl jasno Pavel Bucha.

Šikovný tvůrce hry naskočil do druhého poločasu. S jakými pokyny? „Měl jsem pozvednout mužstvo, dát nějaký gól a pomoct týmu vyhrát a postoupit,“ prozradil. Branku se mu nakonec povedlo vstřelit, když se v 90. minutě nádherně trefil z velké dálky a srovnal na 2:2. „Do poslední chvíle jsme věřili, že jsme schopni znovu udeřit, ale bohužel,“ okomentoval.

Červenomodří musí co nejrychleji zapomenout na zklamání z Českého poháru. Šanci na nápravu budou mít už v sobotu večer, kdy v rámci 13. kola FORTUNA:LIGY přivítají na svém hřišti Baník Ostrava. „Je potřeba dál pokračovat v lize tam, kde jsme skončili. Chceme navázat na vítězství v Jablonci,“ má jasno Buchič. Vstupenky na tento duel jsou stále v prodeji.

Fotogalerie