Remízu 1:1 s německým Heidenheimem po utkání zhodnotili asistent kouče Bílka Pavel Horváth a stoper Luděk Pernica, který do druhé půle nastoupil s kapitánskou páskou na paži.

Viktorka v utkání šla do vedení díky povedenému rohu, který zahrával LukᚠKalvach, našel na přední tyči právě Luďka Pernicu, jenž míč elegantní patičkou prodloužil na volného střelce Havla.

„Takový nᚠklasický gól, s klukama to máme nacvičené, kdy sbíhám na přední a protečovávám to na zadní. Už několikrát se nám to takhle na trase Kalvi – Havlis – já podařilo,“ ohlíží se za svou asistencí „Perňa“.

Heidenheim však ve druhé půli dokázal srovnat skóre a zápas tak skončil remízou. „Obzvl᚝ v první půli to mělo dobré tempo. Čelili jsme kvalitnímu soupeři, typicky německému,“ říká Pavel Horváth.

„Je to přední celek 2. Bundesligy, budou hrát o postup a co vím, tak jsou tam skoro samí Němci a hrají takový ten typický urputrný fotbal,“ navázal na něj 32letý stoper.

I přestože se viktoriánům nepodařilo zápas dotáhnout do vítězného konce, vidí Pavel Horváth po dnešku hned několik pozitiv. 


„Zaplapánbůh se nám vrací marodi, nastoupil Honza Sýkora po dlouhé době, zvládl to bez problémů. Velký příslib je Durosinmi, mohl by být velkou posilou. Hrál i další nováček Roman Květ a měl dvě velké šance,“ vyjmenovává. „Pro nás je důležité, že se nikdo nezranil. Kromě toho výsledku si myslím, že můžeme být trošku spokojení.“

A který český tým mu Heidenheim svou hrou nejvíc připomínal? „Dali by si přirovnat k Bohemce, hrají takový agresivní styl,“ uzavírá „Horvi“.