Hektický podzimní program viktoriánů pokračuje v sobotu ve Zlíně, kde na ně od 18:00 čeká ligový duel s domácím týmem Trinity. Západočeši se z Milána ani nevraceli zpátky do Plzně a přistáli rovnou na Moravě. Proč? I o tom promluvil asistent trenéra Pavel Horváth.

„Je to hlavně kvůli tomu, abychom netrávili tolik času na cestách, protože jet z Prahy do Plzně a pak zase zpátky na Moravu by bylo časově náročné. Včera jsme měli lehký trénink kousek vedle Brna na vesnickém hřišti a kluci si díky tomu více odpočinuli,“ prozradil Pavel Horváth.

Viktoria tak po čtvrtečním návratu z Milána musí znovu rychle přepnout zpátky na ligovou scénu, kde ji čeká Zlín. „Není to tam nikdy jednoduché, porazili doma Liberec a jejich postavení v tabulce není úplně odpovídající. Chybí jim pár bodů na to, aby byli v klidném prostředku,“ uvědomuje si jeden z asistentů trenéra.

„Zlín má spoustu šikovných fotbalistů. V sestavě to mají rozdělené zhruba půl napůl, pět defenzivních a pět ofenzivních hráčů. Venkovní zápasy nejsou nikdy jednoduché, ale věříme tomu, že jsme schopni vyhrát a uděláme pro to všechno,“ doplňuje Horvi svá slova.

Kdo je právě podle Pavla Horvátha největší hrozbou v týmu soupeře? „Mají nepříjemnou trojici vepředu – Jan Silný, Lamin Jawo a Youba Drame. Všichni jsou to rychlí hráči. Musíme je pohlídat, stejně jako jejich standardky. Pokud tyhle věci zvládneme, tak jsem přesvědčen o tom, že jsme schopni vyhrát,“ říká sedmačtyřicetiletá legenda FCVP.