Viktorka v sobotu zajíždí do Mladé Boleslavi, kde vyzve Hradec Králové. Toto utkání mnohým fanouškům červenomodrých barev přinese nadmíru příjemné vzpomínky. Vždy právě v Lokotrans Areně v utkání s tímto soupeřem Plzeň v závěru loňské sezóny stvrdila zisk mistrovského titulu! Podle Pavla Horvátha ale Západočechy nečeká nic lehkého.

„Titulový zápas si budeme všichni pamatovat do konce života, ale je to minulost. Hradec letos do soutěže vstoupil výhrou nad Slavií, takže to, že jsme v zápase s nimi získali titul není vypovídající a čeká nás těžký zápas,“ hlásí před sobotním duelem asistent trenéra Bílka.

„Hradec není vůbec lehký soupeř, jeho hráči makají a hrají nepříjemný fotbal,“ pokračuje „Horvi“. A rovněž si uvědomuje důležitost přepnutí z evropských pohárů na domácí soutěž. „V pohárech máme dobře nakročeno, ale liga je jiná soutěž a my ji opět chceme hrát nahoře. A abychom toho dosáhli, musíme vyhrávat ligové zápasy. Takže z Hradce chceme rozhodně přivézt všechny tři body!“ má jasno.

Viktoria jen den před zápasem představila tři nové posily, z Realu Oviedo přišel slovenský reprezentant Erik Jirka, jehož doplnil nyní již ex-olomoucký Václav Jemelka a nigérijec Fortune Bassey, jenž naposledy působil ve Ferencvárosi Budapeš. „Pro nové kluky by určitě bylo lepší, kdyby naskočili už do tohoto zápasu, ale jestli k tomu dojde, případně kolik minut budou hrát, ještě uvidíme. Celkově se o změnách budeme rozhodovat ještě v den zápasu.“