Trenér juniorky Pavel Horváth se spolu s vybranými svěřenci ze svého týmu účastnil charitativního Nočního běhu pro Světlušku. Na běžecké události, která má za úkol přispět na pomoc lidem se zrakovým postižením, absolvovali viktoriáni s čelovkou tra dlouhou přes 3 kilometry.

Ve čtvrtek 28. března v 19:00 večer odstartoval Pavel Horváth spolu s hercem Martinem Stránským Noční běh pro Světlušku 2019. Poté trenér viktoriánské juniorky společně s hráči Václavem Uzlíkem, Markem Brožem, Václavem Svobodou a Ondřejem Pekem vběhl na tra dlouhou 3,3 kilometru. Osmý ročník charitativního projektu se setkal s úspěchem a velkou účastí.

„Z mého pohledu funguje úplně nádherně spojení sportovců s handicapem s těmi zdravými. Solidarita je krásná, a já mám obrovskou radost, když přivezem zdravé a aktivní lidi a spojíme je s těmi, co neměli v životě takové štěstí,“ řekla Gabriela Drastichová z Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška.

„Kdykoliv osobně můžu, tak se charitativní akce rád účastním,“ prozradil Pavel Horváth, trenér juniorky. „Je to perfektní věc, potká se hrozná spousta lidí. Čím více bude takových akcí, tím lépe. Snažíme se takto zapojit i kluky z mladších ročníků, aby měli přehled o tom, že je dobré pomáhat,“ řekl.

Pro všechny hráče to byla první účast na podobné akci. „Vnímám to jako skvělou pomoc od lidí pro ty, kteří tolik štěstí neměli. Pro nás jsou to jen tři kilometry,“ nechal se slyšet záložník Václav Uzlík, jehož doplnil i krajní obránce Václav Svoboda: „Jsem rád, že tu mohu být. Bavili jsme se o tom s klukama v kabině, že je super někomu takhle pomoci.“