Viktoriáni v pondělí večer absolvovali na Georgios Karaiskakis Stadium tiskovou konferenci a první tréninkovou jednotku. Co médiím řekli obránce Radim Řezník a hlavní trenér Pavel Vrba?

Radim Řezník s Karvinou odehrál celé utkání, zdravotně se již cítí v pořádku a na utkání s Olympiakosem se těší. O bouřlivé atmosféře, která by zítra měla panovat, ví již dopředu. „V podobném prostředí už jsme nějaké zápasy odehráli, máme zkušenosti i s plnými stadiony soupeřů. Možná bude trochu problém v komunikaci, ale jak s tím, tak i s počasím si musíme poradit,“ říká Řezník.

První zápas s řeckým soupeřem neodehrál kvůli zranění, byl se však podívat. „Viděl jsem, že soupeř je silný na balonu. Má šikovné a rychlonohé hráče v ofenzivě. Je škoda, že jsme mu doma nedali gól, ale doufám, že se to štěstí k nám zítra přikloní. Chceme vstřelit gól a věřím, že se to podaří,“ říká Radim Řezník.

Plzeňský obránce varoval, že bude důležité chytit hlavně začátek duelu. „Vstoupit do zápasu dobře je vždy důležité. V Záhřebu na nás takhle v únoru vlétli a dostali jsme dva góly, takže bude určitě důležité začít lépe. Pak se musíme chytit jednoduchými věcmi a uvidíme, jak se to bude dále vyvíjet,“ přemýšlí.

Trenér Pavel Vrba nechal doma zraněné hráče Ekpaie, Hubníka, Beauguela a Čermáka, neodcestovali také Herc a Havel. „Nominovat 18 hráčů je pro mě v poslední době velmi těžké. Vedení klubu udělalo obrovský krok v tom, že vytvořilo v Plzni strašně silný kádr. Všichni zdraví hráči by si nominaci zasloužili, bohužel to nejde, takže je to pro mě samozřejmě složité,“ přiznává kouč.

Důležitost utkání si samozřejmě uvědomuje. „Pro každý klub naší úrovně je vrcholem dostat se do skupiny Ligy mistrů, takže samozřejmě i pro nás je zítřejší zápas velice důležitý,“ říká Pavel Vrba. „Zítra očekávám jiný duel. Olympiakos bude hnán velkým počtem fanoušků dopředu a jeho ofenziva bude výrazně lepší než v Plzni, což ale může být výhoda, třeba tam pak budou mít v obraně větší okénka,“ přemýšlí zkušený trenér.

Fotogalerie