FC Viktoria Plzeň uspořádala v areálu u Doosan Areny devátý ročník projektu Pojďme se hýbat a sportovat s Viktorkou. Letos se ho účastnilo téměř kolem 900 dětí z mateřských školek z ÚMO 1 a ÚMO 3.

Letošní ročník se opět konal v pondělí, v úterý a ve středu. Děti z mateřských škol tak dostaly možnost vyzkoušet si, jak vypadají klubové tréninky nejmenších kategorií FCVP a různá pohybová cvičení.

„Pohybová aktivita dětí byla podobná jako v posledních letech, samozřejmě došlo k menším úpravám na stanovištích,“ vysvětluje šéftrenér přípravek Jaroslav Kovařík. „Hlavně jsme ale byli rádi, že akce mohla proběhnout. Ohlas od školek byl skvělý, přijelo sportovat spoustu dětí, které si to užily. Po dlouhé době měly možnost si zasportovat, takže na nich bylo znát velké nadšení a zápas,“ doplnil Jaroslav Kovařík.

Dětem při sportování přálo také počasí. Některé z nich zaujaly a budou mít možnost pokračovat dál v tréninkovém procesu s klubem. „Hlavní cíl je samozřejmě to, aby se děti v předškolním věku hýbaly. Jednou z možností jejich pokračování je pak FC Viktoria Plzeň, vybíráme si zde třeba také děti do přípravek,“ vysvětlil Jaroslav Kovařík, se kterým se na projektu každý den podílelo téměř 20 mládežnických trenérů či trenérek FCVP.

Další přípravková akce se koná již v pondělí 13. září – nábor nových viktoriánů ročníků 2015 a 2016. Uskuteční se od 16:30 u Doosan Areny vedle hřiště na plážový volejbal. „Komu se líbilo sportování a kdo má zájem, tak je určitě zván, aby si s námi přišel zatrénovat,“ říká Jaroslav Kovařík, kterého můžete kontaktovat na e-mailu kovarik@fcviktoria.cz či na telefonním čísle 724 248 961.

Fotogalerie