V roce 2015 FC Viktoria Plzeň oficiálně spustila projekt Viktorka do škol. Za hlavní cíle si dává rozšířit povědomí mezi dětmi na základních školách o plzeňském klubu, vytvořit vazbu a sounáležitost dětí s klubem, nabídnout zážitky spojené s fotbalem, přes populární osobnosti FC Viktorie Plzeň zdůrazňovat důležitost sportování a vzdělání a také budovat vztah dětí ke sportu, především k fotbalu.


Do prvního ročníku projektu Viktorka do škol se přihlásilo 13 základních škol z Plzně a blízkého okolí. Samotné školy a především pak malí školáci a školačky mohou využít množství aktivit a dárků, které Viktoria pro zapojené subjekty nachystala. Plzeňský klub poskytuje jako motivační prvek vstupenky na domácí utkání Viktorie v SYNOT lize, školy zapojené do projektu mohou také využívat možnosti speciálních komentovaných prohlídek Doosan Areny. 

Pilotní soutěž v rámci projektu Viktorka do škol byla fotografická, jedinou podmínkou bylo prokázání vztahu dětí či celých tříd k červeno-modrým barvám Viktorie. Do Štruncových sadů nakonec dorazilo více než 30 originálních snímků, ve kterých žáci i jejich učitelé prokázali velkou míru vtipu i šikovnosti. Nejhezčí fotku vybírali hráči Viktorie a vítězové se mohou těšit z originálního dresu FCVP s podpisy všech viktoriánů.


„Jsme moc rádi, že se hned první soutěž setkala s takovým ohlasem. Hráči měli při výběru vítězné fotografie zamotané hlavy. V těsném hlasování nakonec vyhrála fotka od žáků 26. základní školy, kteří vymysleli opravdu originální nápad. Už teď se těšíme na další soutěže a inspirativní výtvory dětí i jejich učitelů,“ říká tiskový mluvčí Pavel Pillár. 

Během roku budou následovat další soutěže a už literární, hudební nebo výtvarné. Z dalších akcí, které projekt Viktorka do škol plánuje zrealizovat, jsou dětský den s Viktorkou nebo také škola fandění. 

Mediálními partnery projektu Viktorka do škol jsou Hitrádio FM Plus a Plzeňský deník. 

Seznam škol zařazených do projektu Viktorka do škol:
33. ZŠ Plzeň (partnerská škola FC Viktorie Plzeň)
2. ZŠ Plzeň
7. ZŠ a MŠ Plzeň
11. ZŠ Plzeň
13. ZŠ Plzeň
14. ZŠ Plzeň
16. ZŠ a MŠ Plzeň
17. ZŠ a MŠ Plzeň
20. ZŠ Plzeň
22. ZŠ Plzeň
26. ZŠ Plzeň
28. ZŠ Plzeň
ZŠ Chrást

Fotogalerie