Viktoria Plzeň potvrzuje příchod Zdeňka Ondráška. Jednatřicetiletý rodák ze Strakonic a český reprezentant přestupuje do západočeské metropole z Dallasu.

Jednatřicetiletý forvard, jenž má bohaté zkušenosti ze zahraničí, je nyní na cestě z USA zpět do Čech. Během úterý jej čeká zdravotní prohlídka a následně se oficiálně stane hráčem FC Viktoria Plzeň.

Ondrášek začínal svou kariéru na západu Čech, konkrétně ve Stříbře. Posléze působil v mládeži TJ Blatná a v létě 2005 odešel do Českých Budějovic. Po vydařeném hostování v Čáslavi začal hrát za áčko Dynama a v březnu 2012 vyrazil na své první zahraniční angažmá – na hostování s opcí do norského Tromsø. Klub opci využil a Ondrášek zazářil tím, že se v první sezoně stal nejlepším střelcem celé ligy.

Dařilo se mu i nadále a v Norsku působil až do konce roku 2015, aby následně podepsal tříletý kontrakt s polskou Wislou Krakow. Zde působil až do ledna 2019, kdy jako volný hráč podepsal smlouvu s americkým Dallasem hrajícím Major League Soccer. Svůj první gól v Americe vstřelil 18. srpna 2019 proti Montrealu a od té doby začal hrát pravidelně, díky čemuž se vyšvihl až do národního týmu, kde hned při debutu skóroval a rozhodl zápas s Anglií.

Foto: FAČR