Stoper Roman Hubník opustí po letech Viktorii Plzeň. Jeho další štací se stane Olomouc, kde svou ligovou kariéru započal. Romane, děkujeme za vše. Navždy budeš součástí novodobé historie klubu!

Urostlý chlapík se zarostlou tváří a kapitánskou páskou na levé paži. Lídr v kabině i na hřišti, oblíbený napříč fanouškovskými skupinami. To je Roman Hubník!

Do Viktorie přišel v září 2013 z bundesligy, v níž oblékal dres Herthy Berlín. Původně podepsal roční smlouvu, věrný červenomodrému dresu však zůstal, až na krátké hostování v Olomouci, hned sedm let. A měl lví podíl na úspěšném období, kdy Viktoria sbírala mistrovské tituly, hrála UEFA Champions League či bavila fanoušky tažením Evropskou ligou. 

Nyní se kapitán loučí. Právě po této sezoně se vrací do týmu, v němž fotbalově vyrůstal. Je potřeba říci jediné: kapitáne, děkujeme!

„Roman je bezesporu jedna z ústředních a nejvýraznějších postav našeho klubu posledních let. S kapitánskou páskou šéfoval dění na hřišti i v kabině. Máme spolu nadstandardní a férový vztah. Chtěl bych mu za celý klub poděkovat, co vše pro Viktorii odvedl, jakým způsobem klub reprezentoval a pomáhal jej budovat. Právem zde bude mít navždy dveře otevřené,“ říká generální manažer Viktorie Adolf Šádek. 

„Čas nelze zastavit a i nᚠkádr prochází poslední dobou výraznou obměnou. S Romanem jsme se tedy domluvili, že po konci sezony, kdy mu končí smlouva, přestoupí do Olomouce, kde fotbalově vyrůstal a vlastně se tak vrací domů. Přeji mu, aby se mu dále dařilo jak na hřišti, tak mimo něj,“ dodává generální manažer klubu s tím, že se Viktoria se svým kapitánem oficiálně bude chtít rozloučit při posledním domácím zápase této sezony, tedy ve středu 8. července v duelu s Libercem.

„Ve Viktorce jsem prožil nezapomenutelné roky. Vždy jsem hrdě nosil dres i kapitánskou pásku a klukům budu i nadále držet palce, budu se sem rád vracet. Nyní jsme se domluvili, že je ideální čas na návrat domů, kde budu ještě nějakou chvíli pokračovat v kariéře a budu to mít i blíže ke své rodině. Moc se těším na poslední zápas, věřím, že si to společně s fanoušky užijeme a uděláme za sezonou vítěznou tečku,“ vzkazuje Roman Hubník, s nímž vám ještě před duelem s Libercem přineseme obsáhlejší rozhovor. Zároveň mu budeme věnovat i zápasový magazín!

Roman Hubník debutoval v ligovém utkání za Viktorii 13. září 2013 na půdě Slovanu Liberec, kde se dostal na hřiště v závěru zápasu za zraněného Lukáše Hejdu. S klubem získal celkem 3 ligové tituly (2015, 2016, 2018), k tomu přidal i Český Superpohár v roce 2015.

Střelecky se Romanu Hubníkovi nejvíce dařilo v ročníku 2014/15, kdy vstřelil všechny tři své ligové góly v barvách Viktorky. Mimo jiné byla jeho trefa vítězná v domácím zápase proti Jihlavě, kdy FCVP získala 3. titul v historii, pro vytáhlého stopera to byl jeho první v červenomodrých barvách.

Dohromady odehrál „Hub“ za Viktorii Plzeň 172 soutěžních zápasů! 122 z nich v české lize, 17 v Lize mistrů, 18 v Evropské lize, 14 v Českém poháru a jednou zmíněný Superpohár.

Děkujeme, kapitáne!

Fotogalerie