Dorost U17 na závěr přípravy na novou sezonu odehrál Memoriál Františka Harašty na jižní Moravě a skončil na čtvrtém místě. Ve skupinové fázi si připsal dvě vítězství.

Na úvod turnaje porazili viktoriáni ve Velkých Pavlovicích Baník Ostrava 2:0, další den na stejném místě zdolali Spartu Praha 2:1! Odpoledne pak odehráli v Lednici proti Bratislavskému FZ souboj o postup do finále, který bohužel prohráli 1:3. „Úvodní dva duely vyšly herně i výsledkově. V rozhodujícím zápase jsme za stavu 0:1 neproměnili penaltu a pak zkraje druhé půle inkasovali z rohu další gól, což rozhodlo,“ řekl trenér týmu Ondřej Šiml.

V souboji o třetí místo hráli Plzeňští proti české reprezentaci do 16 let, na kterou v poměru 1:4 nestačili. „Už nám došly síly. Byli jsme vyčerpaní,“ všiml si Ondřej Šiml. „Jinak byl ale turnaj velice zajímavý, utkali jsme se s kvalitními soupeři. Šlo o cennou přípravu, tyto těžké zápasy nás určitě posunou dál,“ věří kouč.

Jeho tým zahájí už 31. července novou sezonu ligovým zápasem ve Zlíně. „Kádr už máme hotový. Máme šikovné kluky, zajímavé a docela i technické. Hlavně jsem spokojený s tím, že makají, to je základ. Na prvním místě pro nás je správné nasazení a pracovitost,“ říká Ondřej Šiml.

Výsledky FCVP ve skupině:

Plzeň – Ostrava 2:0 (Hašek, Houdek)
Plzeň – Sparta 2:1 (Tůša, Vilímek)
Plzeň – Bratislavský FZ 1:3 (Hašek)

Konečná tabulka skupiny:
1. Bratislavský FZ – 6 bodů, skóre 4:2
2. Viktoria Plzeň – 6 bodů, skóre 5:4
3. Baník Ostrava – 3 body, skóre 2:4
4. Sparta Praha – 3 body, skóre 3:4

O 3. místo: Plzeň – Česká reprezentace U16 1:4 (Vilímek)

Foto: FAČR/Jan Tauber