Los play-off Evropské ligy nám nadělil možné soupeře! V případě, že ve třetím předkole Ligy mistrů nepřejdeme přes Šeriff Tiraspol, se jím stane poražený duelu třetího předkola nejprestižnější klubové soutěže mezi srbským mistrem Crvenou Zvezdou Bělehrad a arménským šampionem Pjunikem Jerevan. První utkání odehrajeme na hřišti soupeře, rozhodující odvetný duel tedy bude hostit plzeňská Doosan Arena.

První utkání mezi oběma celky se odehraje již ve středu 3. srpna od 21:45 na stadionu Rajka Mitiće v Bělehradě. O vítězi poté bude jasno po odvetě, která proběhne ve stejný den jako domácí duel Viktorie s Tiraspolem v úterý 9. srpna, a to přesně od 20 hodin. Vstupenky na očekávaný duel s moldavským šampionem jsou stále v prodeji.

Toto jsou naši možní soupeři:

Crvena Zvezda Bělehrad / Pjunik Jerevan

Bělehradská Červená Hvězda je vůbec nejúspěšnějším balkánským klubem. Jako jediná dokázala vyhrát Pohár mistrů evropských zemí i Interkontinentální pohár. S 33 mistrovskými tituly, 26 národními poháry a mnoha dalšími triumfy v bývalé Jugoslávii dominuje klub úspěchům na Balkánském poloostrově. Od sezóny 1991–1992 bylo nejlepším výsledkem červenobílých dosažení skupinové fáze Ligy mistrů UEFA, osmifinále Evropské ligy UEFA a Poháru vítězů pohárů UEFA.

Hlavním soupeřem týmu je bělehradský Partizan, který je viktoriánským fanouškům velmi dobře známý díky zápasu z jara 2018, kdy ho Plzeň vyřadila v prvním kole vyřazovací části Evropské ligy. Mistrovské zápasy mezi těmito dvěma kluby jsou známé jako Věčné derby.

Pjunik z jerevanské čtvrti Kentron je nejúspěšnějším arménským týmem v počtu ligových titulů, kterých doposud získal 31! Klub od svého vzniku v roce 1992 ani jednou nechyběl v arménské nejvyšší fotbalové soutěži. Největším úspěchem Pjuniku na mezinárodní scéně je bronzové umístění v Poháru Společenství nezávislých států v roce 2006.

Domácí úspěchy jerevanskému celku obvykle zajišují účast v kvalifikačních kolech Ligy mistrů a Evropské ligy a tým zároveň patří k jednomu z nejpopulárnějších fotbalových klubů v Arménii, spolu s Urartu, Širakem a Araratem. Všechny tyto týmy patří mezi hlavní rivaly Pjuniku. Viktoria započala střetnutí s Pjunikem Jerevan své první úspěšné tažení do Ligy mistrů, když si po výhrách 4:0 a 5:1 zajistila postup do třetího předkola prestižní soutěže. 

Domovským stadionem Pjuniku je Republikový stadion Vazgena Sargsjana, který je také domovem arménské fotbalové reprezentace. Z mládežnické akademie vzešla řada arménských internacionálů, jako jsou Henrikh Mkhytarian, Robert Arzumjan, Karlen Mkrtčjan, Edgar Manucharjan, Varazdat Haroyan a Gevorg Ghazarjan, z nichž mnozí hráli nebo hrají za přední evropské kluby.