Ligová fotbalová asociace se po vzoru vyspělých evropských soutěží rozhodla také vydat cestou tzv. eSportu a dnes oznámila start prvního ročníku DATART e:LIGY. Již brzy budou mít všichni zájemci možnost bojovat o novou trofej ve hře FIFA20 v barvách plzeňské Viktorky!

Nově vznikající DATART e:LIGA se uskuteční v nové hře FIFA20 výhradně na platformě Playstation 4. Soutěž se odehraje ve třech fázích. V té první se uskuteční celkem 32 onlinových turnajů, do kterých se může přihlásit kdokoliv starší 16 let.

V dalších fázích už budou ti nejlepší reprezentovat své oblíbené kluby FORTUNA:LIGY a mistrovský pohár se bude předávat v polovině ledna příštího roku na velkém Finále v Praze.

„Pro první ročník jsme vytvořili herní formát, který zajistí finálovou účast zástupcům všech ligových klubů,“ vysvětlil marketingový ředitel LFA Daniel Hajný s tím, že v rámci české ligy v současné době existují 4 kluby, které mají své profesionální esportové týmy. A mezi nimi samozřejmě nechybí Viktorka, jejíž dres obléká například nejlepší český hráč LukᚠPour, alias T9Laky.

LFA reaguje na celosvětový boom právě esportových soutěží. „Ve světě je tento druh zábavy už dneska obrovský fenomén a my také chceme zachytit tento trend. Jsem rád, že všechny ligové kluby vyslyšely naše volání a zapojily se spolu s námi do odvážného projektu,“ řekl o ambicích LFA její předseda Dušan Svoboda. Ligová fotbalová asociace tak navazuje na směr, který umožní přilákat nové mladší publikum pro samotnou FORTUNA:LIGU. Staň se mistrem ligy v dresu Viktorky, již brzy budeš mít šanci!

Sleduj sociální sítě klubu a instagram eSportového týmu a žádné novinky vám neuniknou!