První ostrý zápas sezony 2021/2022 mají viktoriáni za sebou. Běloruské Dynamo Brest porazili v úvodním duelu druhého předkola Evropské konferenční ligy 2:1. Premiéru za A tým si odbyl Michal Hlavatý, poprvé v pohárech skóroval Pavel Šulc. Oba společně zápas zhodnotili, přidal se k nim také na tiskové konferenci trenér Michal Bílek.

„První poločas byl poměrně slušný, dali jsme i dva góly… Pak měl ze začátku druhé půle šanci Beauguel, kterou jsme neproměnili. Soupeř následně začal být aktivnější, lépe držel balon a druhá půle se nám nepovedla vůbec. Z celého zápasu jsme ale měli vytěžit víc,“ hodnotil duel Michal Bílek.

„Soutěžní premiéru za áčko Viktorky jsem si hrozně moc užil,“ netajil Michal Hlavatý. „Po dlouhé době mohlo být na stadionu více fanoušků, zároveň jsme vyhráli, takže premiéra byla skvělá,“ doplnil. Na nervozitu před zápasem dle svých slov ani nemyslel, snažil se koncentrovat hlavně na to, aby pomohl týmu.

A jak vůbec mladý záložník, jenž dvě sezony hostoval v Pardubicích, zhodnotil duel? „V prvním poločase jsme lépe drželi balon. Kombinačně to bylo lepší, v tom druhém už pak soupeř ukázal svou kvalitu. Párkrát nás Brest zmáčknul ve vápně, měl náznaky situací... Musíme zápasy dohrávat bezpečněji a hlavně neinkasovat,“ varuje například před odvetou, která je na programu za týden v arménském Jerevanu.

Pavel Šulc odehrál svůj první zápas v evropských pohárech a rovnou byl gólový! „Přítelkyně má dnes narozeniny, takže jsem rád, že se mi podařilo dát gól,“ věnoval trefu své drahé polovičce. „Co se týče zápasu, tak jsem rád, že jsme ho zvládli do vítězného konce,“ doplnil.

Klubový odchovanec byl od začátku velice aktivním hráčem. „Hned v úvodu se mi povedly první doteky s míčem, což je nejdůležitější, protože pak si hned člověk začne věřit. Souboje byly náročné, soupeři byli o hlavu větší než já a šlo vidět, že na tom jsou dobře silově. Cítil jsem se výborně až na nějakou část ve druhé půli, kdy jsem z toho trochu vypadl,“ zhodnotil zápas Pavel Šulc.

V odvetném utkání čeká na Viktorii ještě těžká práce, na neutrální půdě v arménském Jerevanu je má přivítat pekelné vedro. „Bude to pro oba stejné. Musíme se na tento zápas připravit zodpovědně, protože není vůbec nic hotového. Vyhráli jsme 2:1, ale my chceme hlavně postoupit do dalších předkol, a proto musíme být lepší,“ uzavírá trenér Bílek.

Fotogalerie