Záložník Viktorky Jan Sýkora nastoupil po více než třech letech za reprezentaci. V přátelském utkání proti Kuvajtu přišel do hry jako střídající hráč a blýskl se dvěma góly.

Posledního reprezentačního srazu se účastnil v září 2018, kdy nastoupil do přípravného zápasu s Ruskem, který Češi prohráli 1:5. 11. listopadu 2021 se do národního týmu vrátil. Během přátelského utkání s Kuvajtem v Olomouci přišel do hry v 72. minutě společně s Janem Sýkorou a po deseti minutách na hřišti vstřelil povedený gól, kterým upravil již na 6:0. Uzavřel také střelecký účet, když se čtyři minuty poté prosadil hlavičkou. Ve svém 11. zápase za národní tým tak vstřelil druhý a třetí gól.

„Bylo to super, věřil jsem, že bych si alespoň na chvilku mohl zahrát. Že to dopadlo takovým výsledkem a ještě jsem dal dva góly, o to jsem raději,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci. „Jsem šastný, že jsem se v létě vrátil zpátky do Česka, do Plzně, a že mě trenéři povolali do reprezentace,“ dodal.

Jan Kopic si pak připsal 24. start v českém dresu. Milan Havel do zápasu nenastoupil. Jindřich Staněk opustil tým kvůli zranění a vrátil se zpět do klubu.

Další zápas čeká Českou republiku v Praze 16. listopadu od 20:45, tentokráte již půjde o kvalifikační duel. Hraje se doma proti Estonsku.

Reprezentace do 21 let odehrála kvalifikační duel na ME 2023 v anglickém Burnley a prohrála zde 1:3. Celý duel odehrál viktorián Pavel Šulc. V 88. minutě pak do hry naskočil Robin Hranáč, pro kterého to byl první start v národním dresu. 21letý bek hostuje z Viktorie ve slovenském Liptovském Mikuláši. Další zápas odehraje jednadvacítka 16. listopadu od 18:00 ve slovinském Koperu.

Národní tým do 20 let pod vedením trenéra Jiřího Žiláka vyhrál v Elitní lize v Itálii 2:1. 61 minut pak odehrál viktorián Josef Koželuh, který jinak hostuje v kádru druholigového Žižkova.

Česko U19 porazilo v přípravném utkání Slovensko 2:1 a 25 minut odehrál útočník plzeňského béčka TomᚠJedlička. V 65. minutě střídal za stavu 1:0 pro Českou republiku Maška.

Na přípravném turnaji ve Španělsku se představuje tým do 17 let, jehož kapitánem je člen našeho B týmu Pavel Gaszczyk. Při výhře 1:0 nad Norskem odehrál celé utkání, v 80. minutě pak do hry naskočil ještě dorostenec Viktorky Jan Paluska.

Šestnáctka porazila v Chomutově v přípravném utkání Německo 3:2 a celý zápas na pozici středního obránce odehrál člen plzeňského dorostu U16 Petr Kubín.

Demokratická republika Kongo, kterou reprezentuje Joel Kayamba, si připsala důležitou výhru 3:0 v Tanzánii. Viktoriánský křídelník do akce nezasáhl. 14. listopadu si to DR Kongo rozdá s Beninem přímo o postup do závěrečné fáze kvalifikace o mistrovství světa, potřebuje k tomu však zvítězit.

I nadále držíme všem viktoránům v reprezentaci palce!

Foto: FAČR