Viktoria Plzeň na úvod přípravy 2019/2020 porazila Domažlice 5:2. První poločas odehrál s kapitánskou páskou novic LukᚠKalvach, který společně s asistentem trenéra Zdeňkem Bečkou zápas zhodnotil.

„Odehrát zápas bylo celkem náročné. Venku je velké horko, jsme na začátku přípravy... Ale zvládli jsme to celkem dobře,“ myslí si LukᚠKalvach. „Tréninky jsou také náročné, ale to k tomu patří. Čeká nás těžká sezona, takže to všechno musíme absolvovat. Ale zvládneme to,“ věří posila z Olomouce.

Spokojen je zatím i trenérský štáb. „Podařilo se nám vhodně doplnit kádr a zvýšit konkurenci v týmu. Všichni na tréninku i během zápasů tak makají naplno, protože vědí, že musí. Visí nad nimi nepříjemnost, že by mohli být z kádru vyřazeni, takže makají. Postupem času se bude kádr zužovat,“ prozrazuje asistent kouče Zdeněk Bečka.

Kalvach jakožto nováček dostal hned na první zápas kapitánskou pásku. „Choras už mi naznačoval, že asi budu platit hodně, tak se na to musím připravit,“ směje se. Jak zatím vnímá plzeňské angažmá? „Trénuje se tu více než v Olomouci, je znát také větší kvalita a zkušenosti. Je to o zvyku, s klukama se sehraji trochu víc a pak to bude fungovat. Jestli se chci posouvat v kariéře dál, tak musím o místo bojovat,“ ví LukᚠKalvach.

„Posily se musí zapracovat do kádru a zvykat si. Ale jsou to talentovaní hráči a my věříme, že nám pomůžou,“ říká asistent Zdeněk Bečka. „Příprava je letos kratší, ani ta vedra moc nepomůžou, ale věřím tomu, že se s tím vypořádáme a na první kola ligy a předkola evropských pohárů budeme připraveni. Je před námi spousta tréninků a přípravných utkání,“ doplňuje Bečka.

Fotogalerie