V horkém nedělním počasí se ve Městě Touškov a na Skvrňanech sehrály poslední dva zápasy Memoriálu Stanislava Štrunce. Aston Villa i napotřetí podlehla, zato Žilina proti viktoriánům potvrdila neporazitelnost a turnaj zcela vyhrála.

11:00 Aston Villa - Rangers 2:4 (0:3)
Góly: Moore, Munroe - Fraser, Graham, Lindsay (2x)

Aston Villa byla ze všech týmů asi tím nejzvučnějším. Očekávání ale výrazně zklamala, nejprve „Villans“ rozstříleli mladí viktoriáni 5:2 a den nato inkasovali čtyři branky od Žiliny. Skotští Rangers na tom byli o poznání lépe. Na úvod sice podlehli slovenskému klubu těsně 2:3, ale pak si suverénně poradili s naší devatenáctkou, kterou porazili 4:0.

A velký problém neměli ani s týmem z Birminghamu, ten potvrdil špatnou formu a již v prvním poločase se sí jejich branky rozvlnila třikrát. Ve druhém dějství sice Angličané dvěma góly souboj zdramatizovali, ale Rangers prokázali vysokou kvalitu, a i díky další vstřelené brance zvítězili 4:2 a umístili se na konečném druhém místě.





15:00 Viktoria Plzeň - Žilina 0:1 (0:1)
Gól: 1. Weber
Sestava FCVP: Baier - Secký, Paluska, Zarzycký, Rádl (41. Šustr) - Novák, Pracht, Deml (50. Lőrincz) - Vilímek (50. Kule), Šmíd (50. Vonásek I.) Hašek (65. Štauber)

Viktoria Plzeň nastupovala do zápasu s vědomím, že bude čelit týmu, jenž doposud nepoznal pachu porážky. Svěřenci Ondřeje Šimla, kteří na úvod rozstříleli Aston Villu, ale poté podlehli 0:4 Rangers, sice mohli stále pomýšlet na první místo, ale to by Žilinu museli porazit rozdílem třídy. A nadmíru těžký úkol se jim nakonec naplnit nepodařilo.



Naděje MŠK totiž do zápasu vstoupily nejlépe, jak jen mohly, a již po necelé jedné minutě se radovaly ze vstřeleného gólu, když se prosadil Weber. 

Poté už si Žilina moc ložených šancí nevytvářela, ale většinu času měla míč pod kontrolou a mladé viktoriány prakticky nepouštěla do zakončení.

Utkání se i přes horké počasí hrálo ve vysokém tempu, to se však projevovalo zejména ve střední části hřiště, kde docházelo ke spoustě soubojů. Oba muži v rukavicích tudíž moc práce neměli.

 Výjimkou byla nastřelená tyč, které plzeňský Viktor Baier ve 38. minutě poděkoval za spolupráci při odvracení nebezpečné střely.

I přes herní dominanci hostů se ale mohli v poslední minutě hry přeci jen gólově prosadit i Západočeši, prudká hlavička po přímém kopu, která mohla mít přívlastek vyrovnávací, ale mířila těsně nad branku. Žilina si tak nejnižší možné vedení uhlídala a zvítězila tak i ve třetím utkání na turnaji, díky čemuž jej celý ovládla!

Ondřej Šiml: „Turnaj hodnotím velmi kladně, zejména z hlediska herního vytížení, protože konfrontace s takovými týmy je pro kluky strašně důležitá. Kvalita soupeřů byla velmi vysoká a zápasy s nimi nám pomohly se zjištěním, na čem pracovat do budoucna. Turnaj byl celkově super, chválili ho i trenéři ostatních mužstev. Servis, který jsme zde měli, byl nadstandardní.“


Konečné pořadí:

1. MŠK Žilina - 9 bodů (8:3)
2. Rangers FC - 6 bodů (10:5)
3. FC Viktoria Plzeň - 3 body (5:7)
4. Aston Villa - 0 bodů (5:13)

Fotogalerie