Po výhrách nad Shonanem Bellmare a CSKA Sofia čeká Viktorii Plzeň třetí přátelský zápas na soustředění ve španělské Esteponě. V pondělí 3. února od 15:00 poměří síly se švédským Örebrem SK.

Örebro Sportklubb je tým založený před 111 lety, konkrétně 28. října 1908. Pochází z šestého největšího města ve Švédsku, které má 124 027 obyvatel. Klubové barvy jsou černá a bílá, v logu ještě najdeme zelenou a červenou.

Hlavním trenérem týmu je 38letý Švéd Alex Kjäll, který dříve v Örebru působil rovněž jako hráč. Než začal v srpnu 2017 trénovat A tým, působil u juniorky a dorostu U19. Mezi bývalé trenéry tohoto týmu mj. patří také Roy Hodgson, zkušený Angličan, který momentálně v Premier League vede Crystal Palace a trénoval také anglický národní tým v letech 2012 až 2016.

Švédská soutěž Allsvenskan začíná v dubnu, v minulém ročníku skončilo Örebro na devátém místě, když ve 30 kolech získalo 33 bodů při skóre 40:56. Již 22. února ale začíná ve Švédsku pohár, i proto už má za sebou nᚠpondělní soupeř dva přátelské zápasy. Nejprve porazilo Linköping City 4:0, poté prohrálo s Jönköpingem 0:2.

Na soupisce Örebra najdeme několik zajímavých hráčů. 29letý gólman Oscar Jansson působil v akademii Tottenhamu a dlouho chytal v anglických nižších soutěžích, spolu s ním je v týmu nově americký brankář Jake McGuire. Anglický obránce Kevin Wright je odchovancem Chelsea, dalším obráncem je například Brazilec Fabio de Sousa Silva.

Kapitánem týmu je 36letý rodák z Bosny a Hercegoviny se švédským pasem Nordin Gerzić, jenž působil i v mládežnické akademii Bayernu Mnichov. V útoku operuje 30letý Albánec Agon Mehmeti, bývalý hráč italského Palerma, tureckého Gençlebirligi či anglického Oxfordu United. Vedle sebe má například mladého Nigérijce Isaaca Boyeho.

Zápas začíná v pondělí v 15:00 a chystáme pro vás přímý přenos.