Reprezentační A tým žen se účastní přípravného turnaje Cup of Nations 2023 v Austrálii. Ženy mají možnost porovnat síly se třemi účastníky letního mistrovství světa – Jamajkou, Španělskem a domácí Austrálií. V nominaci proti silným soupeřkám jsou také dvě Viktoriánky, a to Miroslava Mrázová a Adéla Radová.

V prvním utkání čekala naše reprezentantky Austrálie. Hráčky se lvem na prsou podaly hlavně v první polovině utkání velmi dobrý výkon, který znamenal nerozhodný stav po poločase. Druhá půle byla už v režii domácích fotbalistek a zápas ovládly v poměru 4:0.

Skvělá zpráva pro viktoriány je, že do tohoto souboje v základní sestavě zasáhla Miroslava Mrázová, která odehrála 86 minut. Adéla Radová prozatím zůstala na lavičce náhradníků.

„Zážitek je to velký, do Austrálie bych se asi jen tak nepodívala. Je to velký turnaj, kde je zastoupení kvalitních soupeřů, kteří jsou účastníky letošního mistrovství světa, což vypovídá o tom, jak prestižní turnaj to je.” má jasno Mrázová.

Jak hodnotí česká reprezentantka australské publikum? „Zájem fanoušků je zde obrovský. Na prvním zápase se bylo podívat přes 7 tisíc diváků, takže se to úplně nedá porovnat s návštěvností u nás.” 

“Bylo vidět, že Austrálie je velmi kvalitní soupeř, se kterým jsme v prvním poločase dokázaly držet krok, ale bohužel nás srazily na kolena dva rychlé góly v druhém poločase a poté už jsme neměly síly zápas zvrátit. Myslím si, že na nás byl znát časový posun, se kterým se plno z nás ještě nedokázalo srovnat.” hodnotí první utkání na australské půdě plzeňská záložnice. 

Další zápasy odehraje naše reprezentace v neděli od 4:50 proti Jamajce a ve středu se Španělskem přesně v pět hodin ráno našeho času.

Držíme palce!


Foto: FAČR / Pavel Jiřík ml.