Zástupci Viktorie a města Plzeň se sešli v reprezentativních prostorách TROPHY VIP, zhodnotili uplynulý rok a prodiskutovali možnosti další spolupráce pro následující období.

Na tradičním novoročním setkání poděkovali zástupci FC Viktoria Plzeň zástupcům města Plzeň za podporu při výchově talentované mládeže, která je pro klub jedním ze stěžejních pilířů. Rovněž byly prodiskutovány potřeby spolku a fotbalové akademie, jejíž cílem je i do budoucna vychovávat špičkové hráče a hráčky.

„Všem nám dělá obrovskou radost, když se hráči z naší akademie dokáží prosadit do prvního týmu, kde nyní působí například Pavel Šulc, Robin Hranáč, Jan Paluska či Viktor Baier. A tímto směrem se hodláme ubírat i do budoucna. To jsou jedny z výsledků spolupráce právě v oblasti rozvoje mládeže. Podpory města Plzeň si velmi vážíme a děkujeme za ni,“ řekl Adolf Šádek, předseda představenstva a generální ředitel Viktorie.

„Podpora města Plzeň je pro naši mládež nesmírně důležitá a za poslední roky se nám podařilo vybudovat potřebnou infrastrukturu a nabídnout našim hráčům a hráčkám odpovídající tréninkové podmínky pro jejich růst. V této oblasti máme i pro následující období další plány a vize, které jsme na setkání prodiskutovali,“ sdělil Petr Žitek, předseda spolku Viktoria Plzeň – fotbal, z.s., který má v gesci celý úsek mládeže.

“Na Viktorku můžeme být v Plzni právem hrdí. Management za poslední roky odvedl obrovský kus práce, a i díky tomu dnes klub patří k české špičce a stálicím na evropské fotbalové scéně. Dobré jméno FC Viktoria Plzeň ve světě má pro město velký význam, partnerství proto vnímám jako velmi cenné a podporu ze strany města považuji za samozřejmost. Osobně celému klubu přeji mnoho dalších úspěchů v české lize i evropských pohárech a slibuji, že celému týmu budeme foukat do zad. Zatím jsem nevynechal ani jeden domácí zápas a v tom jako věrný fanda budu pokračovat,” uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Obě strany se na společném setkání rovněž shodly, že vzájemné dlouhodobé partnerství je nesmírně cenné, a i díky němu klub dosahuje skvělých výsledků nejen v domácích soutěžích, ale i na evropské scéně, kde hrdě reprezentuje naše město.

Prodiskutovány byly i plány do budoucna, například možné úpravy v prostorách stadionu, užší spolupráce v oblasti marketingu či navazující budování zázemí pro tréninkovou přípravu mládeže. Na závěr primátor Roman Zarzycký s náměstky a radními popřál Viktorii hodně úspěchů do jarní části ligy, do vyřazovací fáze domácího poháru a samozřejmě i do osmifinálové části Evropské konferenční ligy.