Záložník Václav Pilař, který jarní část sezony strávil na hostování v Liberci, opouští definitivně plzeňskou Viktorii a přestupuje do Sigmy Olomouc. V červenomodrém dresu získal tři mistrovské tituly, zahrál si prestižní Ligu mistrů.

Václav Pilař poprvé oblékl dres plzeňské Viktorie v roce 2011, kdy přišel z Hradce Králové. Velmi brzy se stal oblíbencem fanoušků. Jeho rychlé nohy výrazně přispěly v sezoně 2011/2012 k historicky prvnímu postupu do nejprestižnější evropské klubové soutěže – UEFA Champions League, kde se Viktoria utkala s Barcelonou či AC Milán.

Jeho výkony neunikly pozorovatelům zahraničních klubů, a tak se záložník stěhoval do německé Bundesligy, v níž nosil dresy Wolfsburgu a Freiburgu. Po vleklých potížích se zraněným kolenem se vrátil a znovu oblékl červenomodrý dres. Právě zdravotní problémy mu však často komplikovaly častější pobyt na zeleném trávníku. I přesto měl „Pilka“ podíl na zisku mistrovských titulů!

V sezoně 2017/2018 zasáhl Václav Pilař do 4 ligových zápasů, vstřelil jednu branku. Jarní část soutěže strávil na hostování ve Slovanu Liberec a nyní přestupuje do dresu olomoucké Sigmy. Přestupovou částku se oba kluby rozhodly nezveřejňovat.

„Vaškovi bych chtěl touto cestou poděkovat za vše, co pro Viktorii odvedl. Byl velmi oblíbený u fanoušků i v kabině a patří bezesporu mezi významné postavy novodobé historie klubu. Nyní mu přeji hodně úspěchů v novém působišti a samozřejmě, aby se mu především vyhýbaly zdravotní potíže, což je základním předpokladem u každého fotbalisty,“ říká na jeho adresu generální manažer klubu Adolf Šádek.