Krátkou dovolenou tráví doma s rodinou. Ani o Vánocím však LukᚠHejda nezahálí a má v plánu obout běžecké boty. Na startu přípravy chce být stoprocentně nachystaný. Nejen o tom vypráví obránce Viktorie ve vánočním rozhovoru pro klubový web.

Lukáši, jak si užívᚠVánoce?

Letos to bylo všechno hodně rychlé, nebylo na nic příliš času, ještě den před Štědrým dnem jsme hráli. Doteď mě mrzí, že se nám nepodařilo vyhrát a dát našim fanouškům ideální dárek. Vánoce trávím doma se ženou a dcerou, zvládli jsme jen krátkou návštěvu u rodičů. Jinak jsme doma, díváme se na pohádky a užíváme si společný čas.

Byl u Hejdů kapr se salátem?

Já si občas rybu dám, ale kapra na Vánoce nejím, to se musím přiznat. Takže na talíři jsem na Štědrý den upřednostnil řízek, bramborový salát však nesměl chybět.

Ujídᚠcukroví?

Nejsem úplně typ na cukroví. Takže je to vlastně i moje velká výhoda, že se nemusím přes Vánoce nijak zásadně krotit a odříkat si. Sladké mě neláká.

Pomáhal jsi manželce s přípravami?

Mám na starosti výzdobu domu a podobně, to jsem ale letos zvládl již na začátku prosince. Do vaření a finálních příprav o Štědrém dni se raději moc nemotám, to nechávám na ženě. (směje se)

Jaký vánoční dárek u vás byl hitem?

Z dárků má největší radost samozřejmě dcerka, takže tam bylo nějaké letadlo, Barbie panenka a podobně. Myslím, že byla spokojená.

Prozradíš, co jsi od Ježíška dostal ty?

Třeba puzzle s asi 1000 dílky. Takže je všem teď asi jasné, čím aktuálně celá rodinka trávíme nejvíce času. Je to fajn zábava.

Dovolená je letos velmi krátká, mᚠnaordinovaný nějaký individuální trénink?

V minulých letech bylo volna třeba dva týdny, to však letos není. Dovolená je krátká, stejně tak bude i příprava. Je to těžké, ale pro všechny kluby stejné, musíme se s aktuální situací vypořádat. Já mám v tréninkovém plánu nějaké běhání a posilování. Teď ještě chvíli odpočinu a pak se na to vrhnu.

Co bys popřál fanouškům do nového roku?

Na prvním místě zdraví. A také, aby byli šastní a udržovali si co nejvíce dobrou náladu. K tomu jim budeme chtít přispět i my našimi výsledky. Přeji si, abychom jim dělali daleko více radosti, než tomu bylo na podzim!